Jugoslavia vant 22-20 på hjemmebane og 43-42 sammenlagt. Det gir VM-plass i Portugal.— Dette er veldig skuffende. Vi gjorde en sterk kamp, men det betyr ikke noe nå. Jeg hadde sjansen like før slutt, sa Hagen til NTB etter tapet.Hadde hans skudd 12 sekunder før slutt går inn, ville kampen gått til straffekonkurranse med Norges keeper Steinar Ege i knallform. Han stoppet fire 7-metere i ordinær tid.I perioder var han en ren mur mot Jugoslavia. Etter et år på skadelisten holdt han på å sende Norge til VM.Jugoslavia var kjempefavoritt foran 6500 tilskuere i en overopphetet (opp mot 49 grader) og etter hvert røykfylt hall. Utover i kampen ble også luftfuktigheten et problem.Men et gedigent norsk forsvarsspill og en strålende god Ege (20 redninger) ga aldri jugoslavene rom og tid til å dominere.På det meste sto det 22-19, men Norge ga aldri opp. Johnny Jensen var som en fjellvegg defensivt og den beste i et forsvar med topp internasjonalt snitt.De portugisiske dommere var imponerende rettferdige til to-tre minutter gjensto. Da fikk ikke Norge to straffekast som virket åpenbare.Men nordmennene kan kanskje takke seg selv for at de blir VM-tilskuere. Skuddkvaliteten før pause gjorde at Jugoslavia fikk gå til hvilen med 11-10-ledelse og ikke ligge to-tre mål etter. Bakspillerne Frode Hagen, Jan-Thomas Lauritzen og Kristian Kjelling hadde en altfor lav uttelling totalt sett, og må ta noe av skylden.Håvard Tvedten framsto som angrepsvåpen nummer én for Norge i 2. omgang. Han scoret på fem av fem skudd. Ett mål kom på et backhand trickskudd.Jugoslavene feiret hemningsløst etter den knepne seieren. Og det norske laget fikk en kort trampeklapp på vei ut av banen.Utpå spilleflaten var det knallharde tak. Både Jensen og Glenn Solberg ble albuet i bakken.Jugoslavias strekstjerne, Dragan Skrbic, fikk samme behandling, måtte hjelpes av banen og brukte mange minutter på å komme til hektene igjen.Norge fikk en flygende start etter pause. Tre kontringsmål av Tvedten og Eivind Ellingsen ga ledelse 13-14. Da var Jugoslavia helt rystet. Bakspilleren Nedeljko Jovanovic ble tatt hardt og var nesten ikke synlig.Norge er ute av VM for første gang siden 1995, men om halvannet år byr det seg kanskje en sjanse på hjemmebane.Til helgen kan det europeiske håndballforbundet (EHF) tildele Norge herre-EM i 2004. Der vil det i tillegg til tittelen også stå om minst én OL-plass.- Norge bør ha en solid mulighet til å få EM, men det blir kamp mot Slovenia og Sveits, sier Tor Lian til NTB. Han er med i styret i EHF.