KRISTIANSAND: — Vi mistenker de to personene som ble stoppet i Sirdal, for å stå bak to innbrudd og tobakkstyverier i Kristiansand natt til lørdag, sier operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt.

Klokken 07.55 ble en 24 år gammel kvinne og en 30 år gammel mann fra Kristiansand stoppet i en stjålet bil nord for Byrkjedal i Hunnedalen, på vei mot Stavanger-området.

I følge politiet «fløt det av tyvegods» i bilen, deriblant betydelige mengder tobakksvarer.

Politiets teori er at de to kristiansanderne først har stjålet en bil i Mandal, så har de begått to innbrudd i Kristiansand natt til lørdag før de kjørte til Sirdal og gjorde et nytt innbrudd to og en halv time senere.

Sett ved innbrudd i Sirdal

De to ble observert ved 07-tiden lørdag morgen etter et innbrudd i Sirikrok Landhandel på Åmli mellom Tonstad og Sinnes i Sirdal kommune.

— Innehaveren av Sirikrok fulgte etter den sølvgrå bilen og ringte samtidig til politiet. En patrulje fra Sirdal kom, og det ble sendt en patrulje oppover fra Egersund og en fra Sandnes. Hunnedalen er det ikke lett å komme seg unna, så de ble stoppet klokken 07.55, forteller operasjonsleder Tormod Rostøl i Rogaland politidistrikt.

To tobakkstyverier

I timene før var det begått to innbrudd og tobakkstyverier i Kristiansand. Først gikk alarmen hos Falck klokken 03.35. Det viste seg at en dør på østsiden av Mega på Lumber var brutt opp. Det var stjålet tobakksvarer.

Mindre enn en time senere meldte Securitas fra om at alarmen hadde gått på Spar-butikken på Justvik klokken 04.28. Også her var tobakksvarer stjålet.

— Det var videoovervåkning på stedet. Den har politiet tatt beslag i. Vi har også sikret en del spor på stedet, blant annet fotavtrykk. Disse vil bli sjekket opp mot fottøyet de to pågrepne i Sirdal hadde på seg, sier operasjonleder Arnesen i Agder politidistrikt.

Stjålet i Mandal

Det viste seg at bilen de to kristiansanderne kjørte, var stjålet i Mandal. Politiet konstaterte da de ble pågrepet at de kjørte med bilens originale nøkler.

Politiet i Mandal dro til Sandskargata i Mandal hvor bilens eier bor. Det ble rapporterte patruljen at døren i boligen stod åpen åpen etter innbrudd. Hus- og bileieren i Mandal er for tiden på ferie.