KRISTIANSAND: — Det var et veldig spennende møte og en fin diskusjon rundt temaet. Det var fint at det ble tatt opp aktuelle temaer, og det var veldig bra at streiken ble satt i et større perspektiv i den samfunnsmessige utviklingen, oppsummerer Terje Skog, talsperson for heismontørene og styremedlem i Heismontørenes Fagforening i Oslo.

Skog var blitt invitert av LO for å redegjøre om heismontørstreiken som nå har pågått i nærmere et halvt år på nasjonalt plan. En av de som hadde møtt frem til møtet var Tor-Helge Reber, lokal tillitsvalgt for heismontørene.

— Lokalt her nede så har vi vært ute i streik siden midten av november, men jeg synes ikke det begynner å skorte på innsatsen ennå. Vi har mye å ta fatt i. Vi sliter litt med situasjonen på Søgne Omsorgssenter, men det er den eneste bøygen vår. Ellers opplever jeg at vi har god forståelse blant folk ellers, sa han til forsamlingen, som bestod av både streikende, politikere og andre interesserte.

— I og med at dette er en streik som ikke berører så mange andre enn heismontørene, har den blitt litt glemt?

— I de tre første månedene som streiken varte var det ganske stille, men i løpet av den siste halvannen måneden har vi fått mer og mer oppmerksomhet. Vi har vært med på tv-debatter, radiodebatter, og vi har fått dekning i nasjonale media. Nei, jeg vil ikke gå med på at det er en glemt streik, forteller Terje Skog engasjert.

En av politikerne som hadde møtt frem var Mette Gundersen (Ap). Hun deltok livlig i debatten, men kunne ikke love Aps støtte.

— Nei, vi har ikke hatt årsmøte ennå, derfor har vi ikke fått tatt stilling til saken. Vi skal ha årsmøte om to uker, så vi får se hva som skjer da, sier hun.