KRISTIANSAND: — Vi har ikke bestemt oss ennå for om det blir et fengslingsmøte i morgen, sier politiadvokat Per Moseid til fvn.no.

To dager etter at 17-åringen slapp ut av husarrest, skal han helt uten foranledning skallet ned en 46 år gammel mann i Vågsbygd ved 20.00-tiden på nyttårsaften. 17-åringen er nå siktet for forholdet, og sitter i varetekt.

Han ble før jul dømt til samfunnstjeneste og husarrest fram til 18. mai for sju forskjellige voldstilfeller. Siden dommen ikke var rettskraftig før på nyåret, ila Kristiansand tingrett ham husarrest i julehelgen, romjulen og nyttårshelgen.

Politiet hadde bedt om at den 17 år gamle venndølen måtte holdes i husarrest fram til første nyttårsdag, da de mente det var stor fare for gjentakelse av voldshandlingene.

Lagmannsretten mente imidlertid at det var for strengt å holde ham i husarrest ut julen, da det lyktes 17-åringen å overbevise dommeren om at han hadde lært av månedene i husarrest. Dommeren mente at det måtte anses tilstrekkelig at gutten ble pålagt daglig meldeplikt hos politiet.

Pål Kristian Aartun, som var en av Agder lagmannsretts dommere i saken, har ingen kommentarer.

- Mener du fortsatt lagmannsretten gjorde rett i å oppheve husarresten?

- Dette er en midlertidig avgjørelse som retten ikke kommenterer, svarer han til fvn.no.

I tillegg ble 17-åringen av lagmannsretten ilagt alkoholforbud.

17-åringen kan holdes i varetekt høyst ett døgn til. Dersom det ikke blir aktuelt med fengslingsbegjæring, kan han være en fri mann i morgen.