— Bør det bygges nytt fengsel på Agder? Hva bør gjøres med politi - dekningen? Carsten Røisum

Hei. Jeg mener absolutt det må bygges fengsel på Agder. Det vil bedre muligheten for oppfølging fra kriminalomsorgen og hindre mye reisetid for politiet. Totalt vi det være bra for bekjempelse av kriminaliteten i landsdelen.

- I går var du veldig dyktig i duellen. Klar og tydelig. Takk. Hildur Danielsen Hellesvik.

Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det varmer i en travel tid!

- Hvem tror du blir forsvarsminister hvis det blir rød-grønn regjering? Hilsen Asle

Hei, det kan jeg ikke svare på nå. Først må vi sikre flertall for for en ny regjering. AP har mange gode kandidater.

- Hei !! Hva vil du og AP gjøre for at ikke den norske sjømanns-stand skal bli utradert ? F.Larsen

Hei igjen, vi vil beholde nettolønnsordningen slik at norske sjøfolk får de samme konkurranseforholdene som i våre naboland.

- Quart-festivalen er noe av det beste vi har her på Sørlandet. Men økonomi har de jo ikke peiling på. Kan ikke AP hjelpe her? Fredrik (16), Vennesla

Hei Fredrik. Vest Agder Arbeiderparti ønsker at Quarten skal inn på statsbudsjettet, det vil sikre økonomien og dermed sike festivalen i fremtiden.

- Hva vil du gjøre med veinettet på Agder? Mann fra Lyngdal

Arbeiderpartiet vi i neste periode øke veibevilgningene betydelig. Vi vil bruke 2 milliarder mer enn det regjeingen har lagt opp til hvert år. Jeg skal arbeide for at Vest Agder får sin rettmessige andel.

- Foss sier at det er umulig med nytt politisk "kraftregime" for industrien. Kommentar? AP-skeptiker

Foss tar feil! Regjeringspartiene ønsker ikke å gi industrien et nytt kraftregime fordi de har en ”næringsnøytral” politikk. Arbeiderpartiet har på tross av regjeringens motvilje fått flertall for dette i Stortinget. For å være sikker på at dette blir en realitet må man stemme rød-grønt og da aller helst på AP!

For øvrig er det bare regjeringspartiene som sier at dette ikke er mulig innenfor EØS. Industrien, arbeidsgiverne, arbeidstakerne EØS jurister med flere mener dette er mulig. Til og med regjeringens eget ” ekspertutvalg” mener det er mulig. Dette skal vi greie!

- Hei, Rolf Terje. Hva er ditt beste minne fra valgkampen hittil? Jon, Froland.

Det beste minne fra valgkampen er fra i går. Hyggelig telefon fra sønnen til en kraftsyk person, tidlig hjem (klokken 20.00), samtidig som skolevalgene viste en god trend for Arbeiderpartiet.

- Er du fornøyd med årets skolevalg? Nina, Kristiansand

Jeg er veldig fornøyd med skolevalgene, dersom det er slik at de viser trenden for valget. Da får vi et godt løft på mandag slik at Arbeiderpartiet igjen får to rep. Fra Vest Agder.

- Ideen om kveldsåpne barnehager er spennende. Nå kom dere på den, og tror dere at det lar seg gjøre? Mor (36), Kristiansand

Hei. Kveldsåpne barnehager har vi i Vest Agder Arbeiderparti arbeidet for i flere år. Vi fikk endelig gjennomslag på vårt landsmøte i år. Vi vil arbeide for at vi kan starte forsøksprosjekt med dette i Vest Agder. Vi tror absolutt at det lar seg gjøre, det er spesielt viktig for skift/turnusarbeidere.

- Hallo. Hvem er din beste politiske venn og din verste politiske fiende? Lykke til med valget! Elin, Kristiansand

Hei jeg har mange politiske venner (heldigvis), jeg vil helst slippe å prioritere. Min verste politiske fiende er de som arbeider for et samfunn der urettferdigheten vil bli større. Derfor er prinsippene; Like muligheter, frihet og solidaritet viktig for meg.

- Hei, Clint Klungland. Hva synes du om at avisene gir terningkast til dere politikere? FRP-digger

Hei, jeg tror du har sendt spørsmålet til feil person. Clint Klungland er en figur som Rune Andersen gjør. Håper dette var klargjørende for en FrP-digger.

- Hva er din absolutte fane-sak? Ha et godt valg, jeg har stemt på AP i 30 år! Kvinne, Mandal

Hei igjen, min og Arbeiderpartiets absolutte fanesak er at alle som ønsker det skal ha mulighet til arbeid og at de som er i arbeid skal være sikre på at arbeidet de driver med har verdi. Arbeid og økonomi er veien til det gode liv!

- Hallo. Har du et politisk forbilde eller noen andre som du beundrer? Godt valg! Martin

Hei Martin. Mitt politiske forbilde er uten tvil Nelson Mandela. Etter å være innesperret i fengsel i tiår på grunn av politisk aktivitet, slapp han ut og greide å forsone et folk som var fullt av hat og mistenksomhet.

- Hei. Kritikere mener renta går opp hvis det blir rød-grønn regjering. Hva tenker du? Er du bekymret for ditt eget lån?

Hei, jeg mener at regjeringsspørsmålet ikke har noen som helst betydning på renten. Arbeiderpartiet har sagt at dersom vi i en ny regjering ikke kan føre en ansvarlig økonomisk politikk, så er det uaktuelt for oss å delta.

Jeg er som alle andre bekymret for eget lån dersom renten går opp!

Takk for interessen fra dere som har sendt inn spørsmål. Den 12 september avgøres hvordan Norge skal formes fremover, Jeg håper flest mulig støtter opp om verdiskapningen og felleskapsløsningene til Arbeiderpartiet. Godt Valg!