Valle: — Vi oppdaget innbruddet sist lørdag, sier Knut Inge Hovet, formann i Hylestad Snøscooterklubb. Da viste det seg at noen hadde brutt seg inn i motorsportsenteret på Rysstad og dratt av gårde med seks mopeder og to snøscootere til en verdi av 250.000 kroner.

— Jeg vet at særlig disse mopedene er lett omsettelige. Det er snakk om små crossmopeder for barn fra fem til 16 år, og de er veldig populære. Alle seks har startnummer på forskjermen, men ingen har registereringsskilt, sier Hovet.

Alle mopedene er av merket Yamaha, fire er modellen PW 80, mens to er modell PW 50. Når det gjelder snøscooterne er det snakk om Ski Doo MXZ 380. Begge er typiske konkurransemaskiner som mangler både vindskjerm og kjennemerker. I stedet har de tydelige startnumre og bør være lett gjenkjennelige som løpsmaskiner.

— Jeg har en magefølelse for at de befinner seg på Sørlandet, sier Hovet.

Han vet at innbruddet på senteret skjedde i løpet av forrige uke fordi tingene var på plass da det ble arrangert stevne på stedet for to uker siden. Gjerningsmennene har visst hva de var ute etter, og må ha hatt med seg kraftig redskap. Kjøretøyene var forskriftsmessig innelåst i tillegg til at de var lenket sammen med kjetting.

— Du får ikke med deg dette på en vanlig tilhenger. De har hatt liten lastebil, og det er også synlige hjulspor der, sier Hovet. Dersom noen hjelper oss med å finne mopedene og scooterne vil vi tilby dem en flott opplevelse på motorsportsenteret. Penger er det vanskeligere med siden vi er en frivillig klubb, sier Hovet.

TORGEIR EIKELAND