KRISTIANSAND: — Vi kjører personellet vårt gjennom de ulike beredskapsplanene, og opplæringen går som forutsatt. Vi har noen dager på oss ennå, og ser lyst på det, sier trafikksjef Gunnar Lien i Statens vegvesen region sør.

Går alt som planlagt kan resten av E 18 åpnes mot slutten av denne uken.

— Alt kan skje, derfor er vi litt tilbakeholdne med å slå fast noe tidspunkt, sier Lien.

Mellom Lillesand og Grimstad har den nye veien vært åpen siden onsdag i forrige uke. Det skal så langt ikke være meldt om større problemer langs strekningen.

Vurderer trafikkmengden på gamleveien

Statens vegvesen holder oversikten over hvor mange som velger å kjøre den gamle veien, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med noen tall. Tellepunktet plassert ved Omresletta sørger for å gi veivesenet en kontinuerlig oversikt over trafikkmengden.

Er det mange som velger å bruke denne veien kan bomstasjonen ved Svennevig satt opp igjen. Bomstasjonen ble tatt ned samtidig som nye E 18 åpnet.

— Det er nok noen som velger den gamle veien, men jeg antar at de fleste vil kjøre den nye. Vi må vente og se an tendensen etter at hele veien er åpnet før vi konkluderer med noe, sier seksjonsleder for plan og forvaltning i Statens vegvesen i Aust-Agder, Erling Jonassen.

Bomstasjonen er flyttet til den nye veien, og tur/retur mellom for eksempel Lillesand og Grimstad koster 60 kroner for en personbil uten rabatt. En passering koster 30 kroner.