FARSUND: — Vi fikk klokken 05.02 melding om brann i Husebyparken asylmottak. Det var flere beboere som hadde ringt 110-sentralen og fortalt at det brant, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Det er administrasjonsbygningen som brenner, og den består hovedsakelig av oppholdsrom og kjøkken. Den stod i full fyr da brannvesenet ankom.

— Det er god fyr i den ene bygningen, og vi har ikke fått kontroll på brannen. Men det har roet seg godt, sier brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør klokken 8.30. Like før klokken 9.30 hadde brannvesenet fått god kontroll over brannen, og drev hovedsakelig med etterslukking på stedet. 25 brannmenn og 8-10 brann- og redningsbiler var da på stedet.

Begynner å få kontroll

Klokken halv ni opplyste Aasen at de håpet å få kontroll over brannen om kort tid.

— Nå bryter vi oss ned gjennom taket i begge ender av bygningen, og kjører ned vann. Forhåpentligvis har vi kontroll om ikke så lenge, sier Aasen.

Mottaksleder Karl Johan Skråmestø opplyser til fvn.no at brannen startet i en del av parken som ikke benyttes av asylmottaket.

— Vi har bygninger i nærheten, men denne delen har stort sett stått tom. Den har blitt brukt til å lagring av noen møbler. Likevel er det i umiddelbar nærhet til asylmottaket, og det er litt ekkelt at det oppstår brann i nærheten av der folk bor, sier Skråmestø til fvn.no.

UTBRENT: Brannen startet trolig her, og spredte seg videre. Årsaken er foreløpig ukjent. Foto: Torbjørn Witzøe (MMS). Foto: Torbjørn Witzøe (MMS)

Oppdaget av beboerne

Brannen ble oppdaget av en av de 10 asylsøkerne som bor like ved der brannen startet.

— De opptrådte helt eksemplarisk. De forsøkte først å slukke brannen selv, men da det ikke gikk ble politi og brannvesen kontaktet. Brannvesenet var på stedet etter et kvarter, sier Skråmestø.

Skadene på bygget som brant er omfattende.

— Alle skal ha kommet seg ut av bygningen, og ingen er skadet, opplyser Solås.

En garasje som ligger ved siden av bygningen er totalt utbrent. Ifølge mottaksleder Skråmestø oppdaget en av beboerne at det brant på utsiden av garasjeveggen. Trolig startet brannen her, og spredte seg deretter videre. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.