(Se video over der Holmelid blir "grillet" i Grillstolen.)

Nettmøtet er nå avsluttet. Les svarene i vinduet øverst i saken.

Når Alf Holmelid klokken 15 torsdag ettermiddag stiller til nettmøte på fvn.no, har leserne sjansen til å stille direkte spørsmål til en av landsdelens mest erfarne politikere. Holmelid har vært medlem av landsstyret i SV i til sammen ti år, og han har vært en av representantene i bystyret i Kristiansand i over 16 år. I 2007 ble han oppnevnt i regjeringens teknologiutvalg.

SV-veteranen har lenge vært en aktiv skikkelse i samfunnsdebatten på Sørlandet. En av fanesakene er miljø. Etter Full City-havariet tidligere i sommer, gikk Holmelid ut og krevde fortgang i slepebåtprosessen. Flere av fvn.no sine lesere karakteriserte utspillet som populistisk, men kravet ble innfridd få dager senere.

Dette er imidlertid ikke det eneste kravet Holmelid har stilt i år. Da Erik Solheim markerte at første byggetrinn ved Sørlandets godsterminal på Langemyr var ferdig, ville Holmelid ha større engasjement i arbeidet med høyhastighetstog til Sørlandet.

— Dette må med i neste regjeringserklæring, sa Holmelid da.

PS! Kari Henriksen var første politiker ut med nettmøte på fvn.no i forbindelse med årets stortingsvalg. Les hva Ap-politikeren svarte her.