KRISTIANSAND: — I avhør forklarer mannen at han kanskje har stukket seg selv i låret med kniven. Han kan ikke huske at samboeren har gjort det, og mener det like godt kan være selvforskyldt, opplyser jourhavende jurist i Agder politidistrikt, Carl Henning Leknesund, til fvn.no.

Les også: Stakk samboeren i låret med kniv

- Knivstukket av samboer

Det var ved 01-tiden natt til søndag at politi og ambulanse rykket ut til en leilighet i Nybyen i Kristiansand da det kom inn melding om knivstikking. Ifølge mannen i huset skulle hans 18 år gamle samboeren ha knivstukket ham i låret, noe som ga seg utslag i et to centimeter dypt kutt.

Da mannen ble tatt inn til avhør søndag ettermiddag, endret bildet seg imidlertid en hel del.

— Det er på det rene at paret har vært sammen på byen. Her skal de ha drukket en god del før de dro hjem til parets felles bolig. I taxien hjem, på vei inn i boligen og inne i leiligheten skal de ha kranglet heftig, forteller Leknesund.

Nekter for knivstikk Den siktede kvinnen nekter enhver befatning med kniv, og erkjenner kun å ha dyttet til fornærmede.

— De har hatt et basketak, men hun er sikker på at hun ikke har stukket med kniv, sier Leknesund.

— Hvordan har knivskadet dukket opp da?

— Det er på det rene at mannen har et kutt. Han måtte sy noen sting i låret. Kvinnen forklarer at hun dyttet mannen over ende, og at han hadde vondt i nakken da hun forlot leiligheten. Da hun kom tilbake skal han ha hatt en kniv i hånda, sier Leknesund.

- Kjærlighetsdrama Etter å ha tenkt seg om mener nå altså 24-åringen at kjæresten ikke har stukket ham med kniv.

— Han nekter politiet å få innsyn i legevaktens dokumenter vedrørende saken. I tillegg ønsker han at saken blir henlagt. Saken framstår som et kjærlighetsdrama, sier Leknesund.

Fædrelandsvennen har snakket med den 24 år gamle mannen. Han ønsker ikke å stå fram, men mener saken er dratt ut av enhver proporsjon.

— Dette dreier seg om «fyllerør», og politiet skulle aldri blitt kontaktet, sier mannen.