OSLO: Marit Tjessem, Mette-Marits mor, klaget inn Se og Hør sitt oppslag ”Mamma anmeldt for tyveri” — ”Avslørt av disse bildene” til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Les også: Marit Tjessem klager Se og Hør inn for PFU

Se og Hør skrev i artikkelen at moren til Mette-Marit var anmeldt for ”alvorlig underslag” av kunstmalerier. Det ble også skrevet at hun hadde lurt til seg en nøkkel til ei hytte.

Det skriver journalisten.no.

Tjessem har ment at det ikke er bevist at hun har stjålet malerier. Se og Hør har avvist klagen på alle punkter, og mener at bladet har vært balansert i sin fremstilling av saken. De viser også til at Tjessem fikk komme til orde i artikkelen.

PFU mener at anmeldelser skal omtales med varsomhet. Utvalget sier også at Se og Hør sin artikkel ble publisert såpass tidlig at Tjessem ikke hadde fått kjennskap til anmeldelsen. PFU mener bruken av ordet ”avslørt” innebærer en påstand som det ikke er dekning for.

PFU skriver i sin dom:

”Den påklagede reportasjen gir et inntrykk av at det dreier seg om alvorlig kriminalitet, og ikke om en allerede kjent konflikt rundt et arveoppgjør. Se og Hør har brutt god presseskikk.”