Video: Se reaksjoner om saken nederst i artikkelen!

KRISTIANSAND: — Dette er helt sjokkerende. Når de angriper dette bygget, er det første skritt til vandalisering av hele Markensgate. Så alvorlig er det, uttaler Harald Sødal til Fædrelandsvennen.

For å få sving på butikksenteret vil huseierne bygge om det vernede murbygget fra 1893, blant annet ved å utvide ni store vinduer ut mot gaten. Arbeidet startet fredag, og har vakt oppsikt blant forbipasserende.

I dagens Fædrelandsvennen kan du lese mer om utbyggingen av den verneverdige bygningen.

Plan- og bygningsetaten, og byantikvaren, godkjente fasadeendringen. Utbygger startet arbeidet før de fikk igangsettingstillatelse, men hevder denne ble brakt i orden mandag.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

KAPPES: Det kappes i Postgårdens fasade. Ni vinduer utvides med en meter ned mot innvendig gulvhøyde, for at kundene skal se at det vernede bygget er et kjøpesenter. Dette bildet ble tatt tirsdag. foto: Arild Jakobsen Foto: Arild Jakobsen

Torsdag formiddag blir saken tema i byutviklingsstyret. Både vararepresentant Sødal og nestleder Hans Otto Lund (H) mener saken skulle vært avgjort på deres bord.

— Det burde den absolutt. Dette er et verneverdig bygg som ligger veldig sentralt til i byen, sier Hans Otto Lund, som nå krever forklaring fra administrasjonen.

— Fasaden har vært forandret tre-fire ganger før, ut fra behovet. Det har vært store vinduer tidligere, og nå kommer bygget i pakt med at dette er et butikklokale, mener arkitekt Helge Solli hos byantikvaren, som innrømmer at vedtaket ble gjort under tvil.

Hva mener du? Er dette vandalisme? Si din mening i debattfeltet under.