KRISTIANSAND: Hendelsen de fire nå er domfelt for utspilte seg i Lindesnes natt til søndag 8. februar.

Lørdag 7. februar havnet 26-åringen i klammeri med en 20 år gammel mann på et utested i Spangereid. Ifølge dommen utviklet det seg etter hvert til et slagsmål på utsiden av utestedet, men til slutt klarte faren til 20-åringen å skille kamphanene.

26-åringen dro deretter hjem til sin egen leilighet, hvor det befant seg tre menn på 19, 21 og 22 år. Etter å ha fortalt om episoden ved utestedet bestemte de fire seg for å sette 20-åringen på plass.

Forsøkte å trenge seg inn

Etter først å ha lett etter 20-åringen på et nachspiel i distriktet tok de fire turen til mannens bolig. 20-åringen så bilen komme opp innkjørselen, og rakk dermed å låse ytterdøra. De fire mennene ropte deretter at han måtte komme seg ut. De banket på døren, og knuste også et vindu i boligen.

Da 20-åringens far gikk ut for å konfrontere de fire ble det avfyrt tre skudd med en startpistol. Faren truet da med å finne frem hagla, noe som førte til at de fire forsvant fra stedet.

Leverte inn pistolen

Neste dag ble de fire pågrepet av politiet. Den ene av mennene har forklart at det var 26-åringen som avfyrte skuddene med startpistolen. Pistolen ble senere innlevert til politiet av 26-åringens advokat. 26-åringen har fortalt at han fikk pistolen overlevert av en person han ikke ønsker å navngi.

Dømt til samfunnsstraff

Kristiansand tingrett fant det bevist at 26-åringen var hovedmannen, og at det var han som hadde avfyrt skuddene. Retten kom også frem til at ingen av de tre medhjelperne hadde forsøkt å stoppe 26-åringen, og at alle hadde vært delaktige i forsøket på å presse seg inn i 20-åringens hjem.

Ingen av de fire er tidligere domfelt eller bøtelagte. 26-åringen som ble pekt ut som hovedmannen ble idømt 45 dagers fengsel. 30 dager ble gjort ubetinget. De andre tre ble alle dømt til 30 timers samfunnsstraff.