KRISTIANSAND: — Han har vært til dramatisk stor fare, ikke bare for seg selv, men for alle andre som var på veien samtidig, sier overbetjent Geir Hansen til fvn.no.

I går ble den 15 år gamle gutten av albansk opprinnelse fremstilt i Kristiansand tingrett med krav om varetektsfengsling.

— Det er ingen god løsning å sette en 15 år gammel gutt i varetekt, men vi håper at han nå kan bli tatt hånd om. Alle andre muligheter for på holde gutten i sjakk er forsøkt, sier Hansen.

I tingretten ble det bestemt at gutten skal transporteres til asylmottaket på Trandum. Han blir sendt ut av landet fredag. Da skal han til Slovenia, fordi han har søkt asyl i dette landet. Denne måten å håndtere saken på er i samsvar med Dublin-avtalen.

To ganger tidligere har han vært utvist fra Norge og transportert ut av landet.

Han kom sammen med sin far og bror i juli 2007 til Norge, men asylsøknaden fra avslått og de tre ble sendt ut. De tre familiemedlemmene kom tilbake til Norge i juni 2008. Da endte asylsøknaden igjen med avslag og uttransportering. Nå var han tilbake for tredje gang, og har utført en rekke kriminelle handlinger. Barnevernet har vært inne i bildet, men 15-åringen så sitt snitt til å rømme fra barnevernet. Til slutt ble han pågrepet av politiet sist mandag.

Så vidt politiet vet har han stjålet tre forskjellige biler. Men en av disse bilene kjørte han i alkoholpåvirket tilstand på E 39 fra Kristiansand til Lyngdal.

— Han har forklart at han hadde hastigheter fra 160 til 190 kilometer i timen. Et sted i sentrum kjørte han i 100 kilometer, forteller overbetjent Hansen.