KRISTIANSAND: — At styret har trukket seg er etter de ansattes ønske, sier tillitsvalgt ved Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter, Arild Murberg, til Fædrelandsvennen.

Krever bedre styring

Murberg sier de ansatte i lengre tid har savnet en langt bedre styring av virksomheten ved senteret.

— Vi har etterlyst en mer profesjonell prosjektkontroll helt fra fartøyer kommer inn til oss, til vi kan levere dem ut igjen, sier Murberg.

Fædrelandsvennen har ved flere anledninger skrevet om budsjettoverskridelser ved senteret.

Ansattrepresentant går

De ansattes representant i styret, Svein Erik Mosby, deltok i det ekstraordinære styremøtet tirsdag, og bekrefter at også han har stiller sin styreplass til disposisjon.

— Som en del av styret er det korrekt av meg at også jeg trekker meg. Hvem de ansatte ønsker å ha med videre i et nytt styre, blir opp til de ansatte å bestemme, sier Mosby.

Daglig leder blir

I brevs form har de ansatte tidligere sagt klart ifra at de også ønsker daglig leder Odd Nordahl-Hansens avgang.

— Dette gjentok jeg under styremøtet i dag på vegne av de ansatte. Som eneste styremedlem gikk jeg inn for at daglig leder trekker seg. Nordahl-Hansen henvendte seg da til avtroppende styreleder, som gav ham videre tillit, sier Mosby.

Hverken daglig leder Nordahl-Hansen eller avtroppende styreleder Irene Haugaa har besvart Fædrelandsvennens gjentatte henvendelser tirsdag kveld.

Et nytt styre vil bli oppnevnt av Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, som står bak den offentlige stiftelsen Bredalsholmen.