LILLESAND: Høyre fikk støtte fra Venstre og Senterpartiet og fikk 15 av 29 stemmer for sitt budsjettforslag for 2011. Dermed ble det flertall i bystyret for å selge seg ut av næringsselskapene Sørlandsparken Øst og Lillesand Næringsarealer.

— Vi må realisere verdier for å få ned gjelden. Vi kan ikke fortsette slik det er nå. Når det gjelder salg av aksjene, har vi satt minimum 100 millioner. Og vi håper jo på at det kan bli en god del mer. Nå har Lillesand i overkant av 600 millioner i gjeld, og dette er for mye, sier ordfører Arne Thomassen (H).

— Det andre store punktet i vårt forslag var at vi la inn én prosent kutt i driften. Vi må stramme inn økonomien og signaliserer ikke mulighet for økt eiendomsskatt. Dette blir svært tøft og slitsomt for administrasjonen, legger han til.

Rådmannen skal i juni legge fram for bystyret en egen sak med forslag til driftstilpasninger, blant annet mulighet for strukturendringer innen skole og omsorg. I tillegg skal rådmannen se på muligheter for å redusere i ikke-pålagte tjenester.

Det blir altså ingen økning i eiendomsskatten. Skatten på faste eiendommer i hele kommunen fortsetter, der den generelle skattesatsen beholdes på tre promille i 2011, og 2 promille på helårs- og fritidsboliger, regnet etter takstverdien.