MANDAL: Hendelsen skjedde sist romjul i Mandal. Mannen og kvinnen hadde avsluttet sin samboerskap noen måneder i forveien, men hadde likevel jevnlig kontakt. De møttes for å gå ut på byen i Mandal, før de ut på natten dro hjem til et vennepar.

Så forlot kvinnen festen, fordi han viste tegn på å bli aggressiv overfor henne. At hun gikk gjorde han irritert, så han fulgte etter henne og nådde henne på bybroa. Her løftet han henne og gjorde som han ville kaste henne ut i elva. Selv mente han dette ble gjort for gøy.

Slo henne

De fortsatt deretter å gå mot sentrum, der han brått slo henne i magen med knyttet hånd slik at hun falt på bakken. Hun hylte, fikk pusteproblemer og ble redd.

Da kvinnen kom seg på bena igjen tenkte hun bare på å komme seg nærmere politistasjonen, så hun fortsatte sammen med tiltalte bortover.

De kranglet, før han igjen slo henne slik at hun falt. I følge dommen slo han så et slag mot bakhodet hennes, og forsøkte så å treffe ansiktet, men fornærmede fikk avverget dette ved å skjerme seg med armene.

Hun hylte, han forsøkte å holde henne for munnen, men stakk deretter av.

Kvinnen fikk brist i to ribbein, var forslått og flere blåmerker. Hun ble sykemeldt i sju måneder, og klarte etter dette ikke å gå tilbake til sin tidligere krevende jobb. Som følge av overgrepet måtte hun derfor skifte jobb. Hun forklarte i retten at hun fremdeles sliter med å gå ut alene, er var for lyder og tåler dårlig aggresjon hos andre. Det siste var en vesentlig årsak til at hun ikke lenger kunne fortsette i sin tidligere jobb.

Uprovosert

Retten mener slagene var uprovoserte. Retten har videre lagt vekt på at tiltalte slo henne i bakken flere ganger, at dette skjedde overfor en person som han hadde et relativt nært forhold til samt at det skjedde i det offentlige rom midt i Mandal sentrum.

Han har også tidligere brukt vold overfor en tidligere kjæreste.

Han ble dømt til 45 dagers fengsel, hvorav 30 av disse må sones bak murene. Videre må han betale henne 29.000 kroner for økonomiske tap hun har hatt samt oppreisning. Han må også ut med 4.000 kroner i saksomkostninger.