FROLAND: Etter brannen som herjet Mykland-skogene får nå jaktlaget ønsket sitt oppfylt. Det blir utvidet elgjakt frem til og med 15. november 2008. — Årsaken til at vi snur i saken er at det nå etter brannen er et mindre skogsområde jegerne skal dele på, forteller skogbruksrådgiver i Froland kommune, Hans Fløystad.

Godkjennelsen er altså ment som et forsøk på å få jakta avviklet på en mest mulig smidig måte.

— Skogsområdet i Mykland som det nå skal jaktes på er ti prosent mindre enn i fjor, derfor må jakta fordeles over et lengre tidsrom, sier Fløystad.

Det er derimot ikke færre elg i området. Fløystad anslår at det like mange elg i skogene rundt Mykland nå som før brannen.

— Ja, det er minst like mange, samtidig som matfatet for elgen vinterstid er blitt mindre. Derfor anbefaler vi at jegerne tar ut minst like mange dyr som i fjor, forteller skogbruksrådgiveren.

Fire års utvidet jakt

Fylkesmannen i Aust-Agder avslo før brannen en tilsvarende søknad fra viltlaget i Mykland, etter anbefaling fra Fløystad og hans kollegaer.

— Den gang argumentere jaktlaget med at de ønsket å ha samme jaktsesong som tilstøtende kommuner. Vi ønsket derimot heller å ha én felles jaktsesong for hele Froland kommune, og avslo derfor søknaden på det grunnlaget, forklarer Fløystad.

Den utvidede jaktsesongen som nå er godkjent i Mykland jaktområde er gjeldene for de fire kommende år.