Les også: Kjørte rett i høyspentledning

KVINESDAL: — Vi ser meget alvorlig på denne hendelsen, og er svært glad for at det gikk godt, sier assisterende direktør i Agder Energi Nett, Jon Eilif Trohjell, til fvn.no.

110.000 volt

Mandag kunne det gått riktig galt da en truckfører skulle frakte en lyktestolpe til Norway Rock Festival . Føreren la ikke merke til høyspentlinjen over jordet, og kjørte dermed rett inn i kraftlinjen med toppen av lyktestolpen. Mannen fikk kastet seg ut av trucken, og kom heldigvis ikke til skade. Dekkene på traktoren begynte imidlertid å brenne som følge av strømsjokket.

Agder Energi opplyser til fvn.no at strømlinjen er blant de kraftigste linjene i energinettet på Sørlandet, og spenningen er på utrolige 110.000 volt.

Tok kontakt - Vi tok kontakt med festivalledelsen på forhånd både muntlig og skriftlig for å advare mot arbeid under høyspentlinjene. Det er derfor svært uheldig at det likevel går galt, sier Trohjell.

Agder Energi innkalte derfor ledelsen i Norway Rock Festival til møte for å diskutere konkrete tiltak som kan hindre at lignende hendelser skjer igjen.

— Etter møtet er man blitt enig om at det blant annet ikke skal parkeres biler under høyspentlinjene, og at det ikke skal transporteres gjenstander under linjene, opplyser Trohjell.

Erstatningskrav ikke avklart Trohjell sier at det ikke er klart om festivalen må ut med erstatning til kraftselskapet.

— Vi har ikke tatt stilling til eventuelt erstatningskrav før vi har kartlagt om det får økonomiske følger for oss, sier Trohjell.

— Men ofte kan slike saker ende opp med flere hundre tusen kroner i tapte inntekter eller skader for energiselskapet, opplyser Trohjell.

Likevel skapte hendelsen overspenning og jordfeil på kraftnettet til Agder Energi, men feilanalysen er ennå ikke ferdig.

— Det kan ha oppstått skader, men det har vi ikke over sikt over ennå, sier Trohjell.

- En tabbe

Festivalsjef og bookingansvarlig, Kjell Arne «Kelly» Aamodt, beklager gårsdagens episode, og sier at det hele dreier seg om en tabbe. Han bekrefter også at Agder Energi på forhånd har informert om farene ved å jobbe i nærheten av høyspentlinjene.

— Alle som jobber hardt for å få i stand denne festivalen er fullstendig klar over at det er høyspentlinjer i området. Men i kampens hete kan likevel slikt skje, sier han til fvn.no.

Han sier hendelsen i går har vært samtaleemne, og at alle er glade for at ikke liv gikk tapt.

— Å måtte skifte dekk på en truck er jo bare for detaljer å regne med tanke på at liv kunne gått tapt. Gårsdagens episode ble en vekker for oss, sier Aamodt.