KRISTIANSAND: Mannen står nå tiltalt i Kristiansand tingrett for å ha oppbevart og erhvervet seg en rekke ulovlige våpen samt ammunisjon i løpet av høsten 2006. Mannen ble første gang tatt for ulovlighetene han nå står tiltalt for i juli 2006. Da stjal han en Rugar kaliber 22-rifle fra en kristiansandsmann.

Etter dette ballet det bare på seg med lovovertredelser:

Om morgenen 4. august kjørte 24-åringen rundt i en Mercedes med falske skilter blant annet i Arendal. Han hadde med seg en Browning 9 milliometer pistol som han ikke hadde tillatelse til å ha, og pistolen hadde 11 patroner i magasinet. Han hadde også med seg en teleskopbatong .

10. oktober i Birkenes kjørte han en personbil i 100 kilometer i timen der det var fartsgrense på 60. Kun to dager senere bar han en Tomahawk jaktkniv i Froland.

Da det var gått en drøy måned og datoen var blitt 16. november, var han i besittelse av en teleskobatong i Kristiansand.

Dagen etter ble han også tatt med våpen, denne gangen en revolver kaliber 38 . Tidligere hadde han også skaffet seg 16 patroner til revolveren samt fem riflepatroner . I boligen sin oppbevarte han også to fenghetter , en cirka fem centimeter lang "pølse" og en cirka ti centimeter lang " kubbe" med dynamitt , samt et mobiltelefonetui halvfullt av dynamitt .

22. november kjørte han en personbil i Søgne selv om han ikke hadde gyldig førerkort.

Det nyeste lovbruddet i tiltalebeslutningen er fra 27. november, da mannen hadde en teleskopbatong og en fenghette på Esso-stasjonen i Hannevika. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.