KRISTIANSAND: Det kommer frem etter at velforeningen har oppfordret befolkningen til å si sin mening om hva området skal brukes til, melder NRK Sørlandet.

— Jeg synes ikke det er hyggelig å høre at så mange som 96 prosent er motstandere mot bygging av boligene, men det er samtidig forståelig at mange føler skepsis, sier Regiondirektør Gudmund Idsø i Kriminalomsorgen til NRK Sørlandet.

Han understreker at til tross for den store motstanden til overgangsboligene på Flekkerøy, er det ikke uvanlig for denne type institusjon og prosjekt å møte både skepsis og motstand. Spesielt nabolag har for vane å reagere på tanken på kriminelle i sitt nærmiljø.

— Det man kjenner til etter etablering av andre typer institusjoner er at det gjerne blir motstand i nabolag, sier Idsø til NRK Sørlandet.

Ble som forventet

Over halvparten av de ni hundre husstandene på Flekkerøy har svart på meningsmålingen. Leder for Flekkerøy velforening, Erik Arntsen, mener resultatet etter avstemmingen er som forventet. Han er i tillegg lettet over resultatet.

  • Vi er lettet over at vi i alle fall kan si at befolkningen er enige om hva vi ønsker.

Arntsen mener at motstanden ikke kommer av frykt for hva boligene kan medføre av ringvirkninger, men at man først og fremst er opptatt av at høyfjellet, skal bli tilgjengelig for allmennheten, etter å ha tilhørt Forsvaret i mange år.

— Det er vår motivasjon og det er det vi setter fokus på. Det viser også tilbakemeldingene fra folk på øya.