KRISTIANSAND: — Vi kan ikke nå si noe konkret om kravet om helårsdrift vil være i strid med konkurranseloven, sier Jostein Solberg, som er seksjonsleder i Konkurransetilsynet.

Fjord Line truer med å takke for seg for godt i Kristiansand, dersom Kristiansand havn pålegger rederiet å seile innom Kristiansand i vinterhalvåret.

Konkurransetilsynet sier ferjestriden vil kunne ende opp hos dem. Begge parter vil nemlig kunne påklage en situasjon de er misfornøyd med.

— Konkurranseloven vil kunne brukes på havners virksomhet. Begrensninger - eller vilkår for tilgang - til havner vil kunne utgjøre en utnyttelse av dominerende stilling i strid med konkurranseloven paragraf 11, sier Solberg i Konkurransetilsynet til fvn.no.

- Uaktuelt å drifte vinterstid

Tirsdag ettermiddag avholdes et møte hvor Kristiansand havn skal ta stilling til om de vil ekskludere rederiet fra Kristiansand havn dersom man ikke godtar kravet om helårsdrift.

Fjord Line har sagt at det er uaktuelt å drifte linja vinterstid, og argumenterer med at det kun er utgifter knyttet til en slik drift. Kristiansand havn mener selskapet kun er ute etter å skumme fløten av sommerturismen, og mener Fjord Line også må bidra med rute vinterstid.

Fvn.no følger utviklingen i etterkant av møtet i havnestyret i Kristiansand, som starter 15.00 tirsdag.

Les også: Fjord Line dropper Kristiansand?

Les også: - Fjord Line må seile året rundt