GRIMSTAD: — To av bilistene var nær førerkortbeslag, med henholdsvis 83- og 85 km/t i 60-sonen. De fikk hver en giro på 6.500 kroner og to prikker i førerkortet. En tredje bilist kjørte i 75 km/t og gebyr på 2.900 kroner og én prikk. Ingen ble tatt med promille eller uten bilbelte, forteller UP-sjef Steven Hasseldal.

For halvannen uke siden beslagla politiet seks førerkort ved bomstasjonen på Svennevik. Da kontrollerte politiet bilister med retning Grimstad. I dag ble vestgående trafikk sjekket. Etter flere meldinger om høy fart, har politiet økt fokus på denne 60-sonen.

Bombetjenter har observert mye råkjøring ved bomstasjonen. De frykter ikke at bombua skal bli meid ned, men at det skal skje alvorlige kollisjoner.

— Det har vært nære på at det har smelt flere ganger når bilister kappkjører for å komme først ut fra bomstasjonen, forteller avdelingsleder Bodil Ås i Risør og Tvedestrand Bilruter, som bemanner bomstasjonen.

E 18 ved Svennevik og Østerlød/Lindtveit er kjent som en ulykkesstrekning. Her er 60-sone hele veien og mange mener dette er for lav fartsgrense etter at butikken ble lagt ned og det ble bygget gang- og sykkelvei.

— Det er jeg ikke enig i for det har også vært en kraftig trafikkøkning på strekningen. Noen kjører veldig fort her, andre kjører litt over fartsgrensen. Mange er ikke klar over at det å kjøre «litt over» ofte kan være avgjørende om en brått må stanse, sier Steven Hasseldal.

I går var utrykningspolitiet litt snille ved Svennevik. Det var stor trafikk og laseren ble stilt opp slik at det bare var de raskeste bilistene som ble knepet.

Utrykningspolitiet holder seg i distriktet utover dagen. I formiddag skal de sjekke trafikken mellom Birkeland og Kjevik.

— Vi har hatt en del kontroller på denne strekningen og farten har gått ned. Det er gledelig, sier UP-betjent Helge Falkum.