KRISTIANSAND: Sluttprosedyrene i ankesaken skulle ha startet tirsdag, men saken er nå utsatt til 21. desember, ifølge NRK. Årsaken er at en av lagdommerne i Agder lagmannsrett er blitt syk.

— Det gjenstår en dag av ankesaken. Det skal gjennomføres forklaringer fra to vitner, en psykolog og et vitne til forsvareren, samt sluttprosedyrer, sier aktor Ingrid Thorsen til fvn.no.

Trakk deler av anken

Det er foreløpig uklart når dommen vil foreligge.

— Jeg håper den kommer før jul, sier Thorsen.

Idrettslederen ble i Kristiansand tingrett i juni dømt til fire års fengsel for overgrepene mot de unge fotballguttene i klubben. Opprinnelig anket 32-åringen den delen av dommen som gjaldt ti fornærmede. Før ankesaken startet bestemte han seg for å trekke anken for det som gjaldt seks av dem.

Tatt forbehold

Dette var overgrep 32-åringen mente ikke hadde funnet sted da saken ble behandlet i tingretten. Da ankesaken startet forrige tirsdag, nektet han straffskyld for disse forholdene.

Aktor Ingrid Thorsen har gjort det klart i retten at påtalemyndigheten kommer til å be om samme påstand som sist, det vil si fem år.

— Påstanden må jeg komme tilbake til når vi kommer til prosedyren. Men vi har tatt forbehold om å nedlegge samme påstand som sist, sier Thorsen til fvn.no.