KRISTIANSAND: – Hadde vi sett denne kvinnen på veien hadde vi stoppet henne øyeblikkelig og tatt fra henne førerkortet på stedet, sier Kjell Arne Fossheim, fungerende distriktsleder i UP. Politiet ville beslaglagt førerkortet for minimum tre måneder.

Overrasket

Kvinnen hadde ikke sett saken da Fædrelandsvennen kontaktet henne og ble meget overrasket.

– Herlighet! Tuller du, sier kvinnen i det vi konfronterer henne med bildet, som ble tatt av henne med mobiltelefonen i hånden i det hun kjører bil.

– Jeg tar dessverre alltid telefonen hvis det ringer når jeg kjører, men jeg ringer ikke selv, sier kvinnen som ønsker å stå fram anonymt.

På vei hjem

Kvinnen forteller at hun hadde vært på Sørlandssenteret og var på vei hjem. Telefonen ringte og slik hun pleier, tok hun telefonen. Ikke nok med det, hun kikker også i speilet og ordner seg på håret. Kvinnen har ingen hender på rattet i det hun kjører i 60-sonen på Vesterveien i retning Stavanger.

– Jeg husker ikke helt nøyaktig hva jeg driver med i øyeblikket bildet er tatt, men jeg skjønner at jeg gjør noe ulovlig, sier kvinnen da Fædrelandsvennen viste henne bildet.

– Tenker du over risikoen med å snakke i telefonen mens du kjører?

– Ja, fordi jeg vet at den tar konsentrasjonen fra meg. Fokuset bør egentlig være på veien. Jeg vet at jeg ikke bør ta den, men jeg gjør det for det, sier kvinnen.

Mye rart

Kjell Arne Fossheim er ikke overrasket over hva folk finner på mens de kjører.

– Folk gjør ufattelig mye rart når de kjører bil. De spiser, røyker, ser seg i speilet også videre, forteller Fossheim.

– Hva er den mest spesielle hendelsen politiet har vært borti?

– På Østlandet stoppet noen kolleger en bil hvor vedkommende leste avisen mens han kjørte. Det er jo galskap, sier Kjell Arne Fossheim.

Han håper slike hendelser vekker oppmerksomheten hos folk, slik at de er mer observante i trafikken.