TVEDESTRAND: Mannen var på vei hjem til Kristiansand med sin nye bil da ulykken skjedde onsdag ettermiddag. To timer i forveien hadde han kjøpt bilen fra en privatperson i Tønsberg, men jomfruturen ble langt fra slik 20-åringen hadde tenkt.

Få kilometer før Fiane mistet han kontrollen på E 18. — Jeg hadde kjørt forbi en bil i et forbikjøringsfelt. Ved innsnevringen av veien fikk jeg sleng på slapseføret, rullet rundt, og havnet på taket i grøfta, forteller 20-åringen til fvn.no.

- Hadde englevakt

Bilen delte en lyktestolpe i to, noe som trolig gjorde at bilføreren såvidt unngikk å havne i fjellveggen få meter fra veien. Selv kunne 20-åringen på mirakuløst vis klatre uskadet ut fra bilvraket.

— Jeg så at fjellveggen kom mot meg, og var sikker på at jeg skulle forsvinne. Men jeg hadde englevakt. Utrolig nok fikk jeg ikke en eneste skramme, sier han.

20-åringen brukte sikkerhetsbelte, og ble hengende opp ned i førersetet etter utforkjøringen.

— Jeg kom meg løs, og fikk slått ut døren. Bilen ble tauet bort av Falck, og jeg ble med dem til en bilforretning. Der fikk jeg beskjed om at bilen bare kunne kastes, sier han.

Fikk førerkortet beslaglagt

Bilen, en Audi TT 1999-modell, ble dermed kort lykke for 20-åringen fra Kristiansand.

— Den var helt strøken, fortviler den unge bilføreren, som i tillegg til å kondemnere bilen også fikk beslaglagt førerkortet av politiet etter hendelsen.

Etter det fvn.no kjenner til, skal en patrulje fra Utrykningspolitiet ha kommet like bak 20-åringen. Patruljen skal ha observert mannens forbikjøring i forkant av utforkjøringen, og ankom stedet bare få sekunder etter ulykken.

Ifølge politiets operasjonssentral ble førerkortet beslaglagt på grunn av høy fart og uvøren kjøring.

— Det er kjørt på en måte som gjør at politiet skriver en anmeldelse på føreren, sa operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt onsdag ettermiddag.

Til legevakten

Selv hevder 20-åringen at han holdt rundt 80 kilometer i timen.

— Jeg fikk opplyst at førerkortbeslaget var standard prosedyre, sier han.

Verken distriktsleder for Utrykningspolitiet, Steven Hasseldal, eller operasjonssentralen kunne onsdag kveld si noe mer om hva som ligger til grunn for beslaget, utover at kjøringen anmeldes.

— Han har åpenbart kjørt uaktsomt siden han kjørte av veien, sier operasjonsleder Bård Austad.

Etter ankomst i Kristiansand onsdag kveld, oppsøkte 20-åringen legevakten ved Sørlandet sykehus for en sjekk. Der fikk han beskjed om at han var kommet uskadet fra det hele.

Ulykken skjedde like over klokken 14.30. Fvn.no var onsdag kveld i kontakt med selgeren av bilen. Han bekrefter at 20-åringen kjørte avsted med bilen i 12.30-tiden, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

FØR: Slik så bilen ut før 20-åringen kjøpte den. (Foto: Privat)