LILLESAND: ­ Den omsorgsfulle ordføreren forteller at han har noen egne eiendommer både i sentrum og hjemme i Skuggevik som han må passe på, og da været var som verst torsdag i forrige uke kjøpte han seg en egen traktor.

­ Men nå om dagen nytter det ikke bare å tenke på seg. Jeg hadde ikke samvittighet til å brøyte bare for meg selv. Og da jeg våknet å så all den tunge nysnøen ringte jeg beredskapsvakten og meldte meg til tjeneste, sier han og smiler lunt.

Her er han i sving i boligområdet på Bellevue.

Måtte evakuere Gamle fru Gjertrud Birkeland har måttet evakuere i snøkaoset.

­ Jeg har ringt henne nå og lovet at jeg skal brøyte veien inn til huset. Nå kan hun føle seg trygg når hun kommer hjem senere i dag, smiler han fornøyd fra førersetet.

— Det hadde ikke nyttet her uten traktor, sier han og får hjelp av nabo og politibetjent Øystein Vellesen med å ta seg inn og få levert livsnødvendige medisiner til en eldre og svært syk mann som ligger alene i nabohuset.

— Det går i ett nå om dagen, men jobber vi sammen før vi det til, sier han og forteller at over 50 frivillige personer har hjulpet eldre som har vært engstelig og sittet innesnødd denne helgen.

­ Beredskapen ble en suksess. I løpet av få timer hadde vi samlet nok frivillige til å hjelpe til, konstaterer Thomassen fornøyd.

Dro ikke til Oslo - Du ofret Slottsmiddagen i går kveld. Angrer du?

­ Nei, jeg gjør ærlig talt ikke. Det hadde vært moro å være der inne, men innbyggerne hjemme i Lillesand trenger meg nå. Og dessuten sovnet jeg som en stein tidlig i går. Snøvinteren tar på kreftene, sier han og brøyter rutinert videre mens det klirrer i kjettinger og grabben fylles med digre snøblokker.

— Jeg har kjørt traktor siden jeg var femten år, dette tar jeg på rutinen, sier den ordføreren med det store hjertet.