Foto: Espen Sem Sørmo

KRISTIANSAND: — Nå får jeg helt hetta. Jeg vet det var folk og trente der på mandag, sier en oppskaket styreleder i Gimle Rytterforening, Sylvia Sæbøe til fvn.no.

Se video fra rasstedet her:

Sæbøe, som er på tjenestereise på Østlandet, var ikke klar over at taket på ridehallen hadde brutt sammen i løpet av natten.

— Det er jo ei lykke at det skjedde i natt, og ikke når det var folk til stede, sier Sæbøe.

Sæbøe forteller at bjelkene i bygget ble byttet ut i fjor for å sikre takkonstruksjonen. På søndag var ledelsen i Ridehuset AS også på innspeksjon i hallen for å sjekke om snømengden truet taket. Da vurderte ledelsen at det ikke var noe problem.

— Det så greit ut da, men det har jo snødd siden den tid, og snøen er også blitt tyngre nå, sier Sæbøe, og legger til:

— I fjor fikk jeg stengt ridehallen en periode fordi det var mye snø på taket.

Men det er altså ikke gjort i år.

I tillegg til å være leder av Gimle Rytterforening, er Sæbø styremedlem i Ridehuset AS.

Ridehuset på Spicheren er en hall som eies av Ridehuset AS. Hovedaksjonær i dette selskapet er Odd B. Nygaard, som har vært en kjent person i ridekretser i Kristiansand gjennom mange år. Nygaard er også styreformann.

Det er arrangert et stort antall mesterskap og stevner i hallen, men de siste årene har underlaget i hallen vært slik at hallen ikke er brukt til sprangstevner, kun dressur.

Ridehallen brukes i første rekke av medlemmer av Gimle Rytterforening som trener på stedet. I tillegg avvikles det organisert trening på ukedager og annen hver helg med tilreisende instruktører.

Gimle Rytterforening blir nå stående uten treningsmuligheter innnedørs. Klubben skal etter terminlisten arrangere flere stevner i løpet av våren, som enten må avlyses, eller flyttes til andre innendørshaller.

Ridehallen på Spichern har bidratt til en konflikt de siste årene fordi den i utgangspunktet ønskes fjernet for å gi plass til vintersportsanlegg. Ridehuset AS har imidlertid pekt på at selskapet sitter på en leieavtale på tomta frem til 2009 med rett til forlengelse. Dette har komplisert forhandlingene mellom kommunen og Ridehuset AS.

Muligens har snøen og sammenrasingen satt forgang i planene for et vintersportsanlegg, samtidig som ryttersporten har mistet et anlegg.