ARENDAL: Litt etter klokken 20.30 kom mannen som politiet søkte tilbake til huset som var omringet av bevæpnet politi.

— Han kom i taxi, og vi pågrep ham uten dramatikk, sier operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Den pågrepne mannen skal være fra Arendalsområdet, og kom til huset i en taxi sammen med en bekjent. Da hadde politiet holdt stand ved huset i halvannen time.

Idet mannen gikk ut av taxien, ble han stanset av politiet, og overgav seg uten å gjøre motstand.

— Det framkom trusler mot vedkommende som bodde i huset. Truslene var av en slik art at det var nødvendig for politiet å bevæpne seg, sier Neset. Politiet hadde grunn til å tro at det var skytevåpen med i bildet.

Væpnet aksjon

Flere væpnede politimenn tok fredag kveld oppstilling utenfor et hus ved Barbu i Arendal.

— Vi har en aksjon på gang i Arendal, kunne operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt bekrefte overfor fvn.no, etter at politiet fikk den første meldingen klokken 18.20, og valgte å rykke ut litt senere.

Naboer og andre vitner til aksjonen fikk se en håndfull politimenn løpende i dekning rundt huset med maskinpistoler i hendene.

— Det var ganske nifst, sier et vitne til fvn.no.

Megafon og sirener

I følge vitner beordret politiet de to som skulle befinne seg i omringede huset om å komme ut, ved å bruke sirener og rope vedkommendes navn gjennom en megafon. Politiet skal også ha gitt til kjenne at de var bevæpnet.

— Vi har rykket ut på bakgrunn av en bekymringsmelding som ble ringt inn til oss, og det kan være snakk om våpen inne i huset, sier Vidar Neset. Dermed tok politiet rutinemessig alle forholdsregler, og rykket ut med skuddsikre vester, hjelm og våpen. Også sivilt politi skal være på stedet.

Etter det fvn.no kjenner til, skal politiet ha ransaket huset og funnet mindre mengder narkotika.

Fvn.no kommer tilbake med mer.