ARENDAL: — Jeg trodde det var bygdetullinger som hadde kjøpt seg blå lykter på Clas Ohlson, sier Aarland opprørt til fvn.no.

Fører i hettegenser 62 år gamle Solveig Aarland opplevde sitt livs mest skremmende opplevelse natt til torsdag. Kvart over ett på natta ble hun forfulgt av en bil, som la seg kloss oppi støtfangeren hennes, og som ville ha henne til å stoppe. Føreren var i kledd hettegenser, men viste seg å være en politibetjent i sivil.

I flere kilometer ble kvinnen forfulgt av bilen, og reddere og reddere ble hun.

— Jeg skjønte fort at sjåføren hadde til hensikt å få meg til å stanse, men det turde jeg ikke, sier Aarland.

Kaldsvettet av redsel

Aarland er bosatt på Sandnes i Rogaland, men kjører stadig bil på Sørlandet. Hendelsen natt til torsdag skjedde ved Rykene, og Aarland sier hun aldri har vært så redd. Hun beskriver seg som tøff, og forteller at hun ofte kjører bil nattestid.

— Jeg er ikke kjent for å være en reddhare i omgangskretsen min, men denne gangen kaldsvettet jeg. Det var midt på natten, og jeg trodde noen skulle ta meg og hensette meg på en festlig plass i skogen, sier Aarland.

Nå har hun fått episoden på avstand, og snakker om hendelsen med glimt i øyet.

Ble truet med bot

Til slutt tilkalte den sivile politimannen en uniformert bil, og først da turde Aarland stanse bilen. Da gikk redselen over til sinne.

— Ja, jeg var skikkelig sint, men jeg var ikke ubehøvla eller uhøflig. Jeg fikk høre at ti prosent av dem som er ute og kjører på nattestid er ute på røverstreker, og at de ville sjekke meg for promille, se førerkort og vognkort. Jeg må understreke at jeg ikke har noe å utsette på oppførselen til politimannen etter at jeg hadde stoppet bilen, sier Aarland til fvn.no.

Aarland ble truet med bot fordi hun ikke hadde stanset, men hevder hun ikke ville betalt forelegget dersom hun hadde fått det.

— Det var heller jeg som skulle fått en blomst, sier kvinnen.

UP: - Plikt til å stanse

Distriktssjef hos utrykingspolitiet (UP) på Agder, Jon Steven Hasseldal sier han ikke kjenner til denne konkrete episoden.

— Det jeg kan si er at vi har hatt tilfeller tidligere hvor folk har satt falske blålys på bilen og lekt politi. Samtidig vil jeg understreke at alle har plikt til å stanse for politet, også en sivil bil. Dersom man er i tvil om hvorvidt det er en ekte bil, bør man kikke en ekstra gang.

Hasseldal innrømmer at blålysene på de sivile bilene ikke er så tydelige som på de uniformerte bilene, men at det alltid vil være en utfordring å beholde de sivile bilenes sivile preg.

— Vi mener blålysene også på de sivile bilene er gode nok, sier Hasseldal til fvn.no.