GRIMSTAD: — Det er fare for livet til en 20 år gammel mann som var fører av den ene bilen, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen i Agder politidistrikt til NTB.

20-åringen ble i natt sendt til Ullevål universitetssykehus i Oslo for videre behandling. Ved Ullevål sykehus opplyses det at mannen har alvorlige skader i bryst, buk.

20-åringen er operert og under intensivbehandling. Tilstanden hans betegnes som stabil.

Kollisjonen skjedde ved Bietunnelen på E 18 i Grimstad kommune. De to involverte bilene har sannsynligvis hatt stor hastighet på vei sørover.

— Den første bilen kjørte ut i en høyresving og snurret rundt. Den neste bilen kjørte deretter inn i den første bilen, sier Arnesen.

Han opplyser at vitner har forklart at de så de to bilene holde følge med hverandre i høy hastighet like før ulykken skjedde. Politiet mistenker derfor at de har drevet kappkjøring. Begge de to førerne var 20 år gamle menn.

Fire av de fem involverte har fått sjokk- og nakkeskader. Alle fem ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal.

Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser på ulykkesstedet. Også Statens vegvesen har vært på stedet for å se nærmere på årsak og hastighet, opplyser Arnesen. Politiet har sendt en patrulje til sykehuset for å snakke med de fire som slapp fra ulykken med lettere skader.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 23.46.