KRISTIANSAND: — Klokken 03.08 fikk politiet på nytt beskjed om bråk ved skolen. Da var det ansatte hos Lunds tivoli som klaget på russen. Ifølge de ansatte hadde personer klatret opp på biltakene deres, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Men klagene på russen startet allerede klokken 01.06 etter at de røde, blå og svartkledde hadde inntatt skolegårdene i Vågsbygd og på Gimle.

En bilist var første mann som ringte inn. Da hadde russen ved Gimle kastet egg på bilen hans. Politiet reiste til stedet for å markere sitt nærvær.

Klokken 01.37 kom det melding fra Vågsbygd vgs. hvor russen spilte høy musikk. Deltakerne ble bedt om å dempe seg. Men da musikken var på et anstendig nivå, ble det litt for gøy for den modne barnehagen å utløse alarmer ved skolen.

— En vekter ved skolen ringte inn og fortalte at alarmen ved skolen var utløst en rekke ganger. Da dro politiet til stedet og ga beskjed om at russen skulle forlate stedet. Dette etterkom deltakerne, sier Neset.