ARENDAL: Mennene skal ha drukket GHB på Langbrygga i Arendal sentrum natt til søndag. Begge var bevisstløse da de ble brakt til sykehus av venner, og tilstanden var lenge livstruende for dem.

GHB er farlig selv i små mengder. Ifølge politiet tømte den ene av mennene en kork som hørte til en halvliters brusflaske.

Frykter mer GHB

— Vi frykter at det er mer av dette stoffet tilgjengelig i Arendal. Den ene av mennene fikk GHB av en person som hadde en halvliter av dette stoffet. Da er det mange smaksprøver igjen, for å si det sånn, sier leder av narkoavsnittet ved Arendal politistasjon, Asbjørn Røed, til fvn.no.

Politiet vil nå intensivere etterforskningen.

— Jeg vil veldig gjerne slå kloa i den som distribuerer dette, sier Røed.

Ingen mistenkt

Begge mennene, som er begynnelsen av 20-årene, kom uskadet fra misbruket. Den ene ble skrevet ut fra Sørlandet sykehus i Arendal sent søndag kveld. Den andre ble utskrevet mandag formiddag.

— Det er et forferdelig farlig stoff. De var døden nær en periode. Personene som inntar dette kan ikke pumpes. Enten kommer man godt fra det, eller så går det fryktelig galt, sier Røed, som opplyser at det heldigvis er sjelden med GHB-misbruk i Arendal.

Politiet tror at stoffet kom til Arendal lørdag kveld eller natt til søndag. Foreløpig er ingen mistenkt for å ha distribuert stoffet.

— Vi har ikke fått mange opplysninger fra mennene. Om det er bevisst, eller om de ikke vet mer, det vet jeg ikke, sier Røed.

Var sterkt beruset

Han håper nå at vitner kan gi politiet mer opplysninger, og oppfordrer folk som kan ha sett noe på Langbrygga natt til søndag om å ta kontakt.

— Alle opplysninger kan fort bli viktige, sier han.

Det kan også bli aktuelt med nye avhør av mennene de neste dagene, alt etter hva slags ny informasjon politiet får inn.

Begge mennene, som er bosatt i Arendal, er kjenninger av politiet fra før. Den ene har opplyst til politiet at han har misbrukt GHB tidligere.

— Han var sterkt beruset natt til søndag. Da er det ekstra farlig å innta stoffet, sier narkolederen.