KRISTIANSAND: Mannen er siktet for overtredelse av straffelovens bestemmelse om å utnytte sin stilling. – Han erkjenner naturligvis at han som ansatt på skolen har hatt en normalt kontakt og omgang med denne eleven som han har hatt med alle andre elever. Min klient tar imidlertid avstand fra påstandene om at han skal ha begått overgrep mot eleven, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen. Han er forsvarer for mannen i 50-årene. – Jeg har vært tilstede i ett avhør og et oppfølgingsavhør sammen med min klient, og der har han klart gitt uttrykk for at det aldri har vært annet enn normal kontakt, fremholder Johnsen.

Politiet iverksatte for noen uker siden etterforskning av saken fordi det kom anmeldelse fra personer i kretsen rundt den fornærmede jenta.

— Vi har siktet mannen for å ha misbrukt sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforholdet han har hatt som ansatt ved skolen overfor jenta og på den måten skaffet seg seksuell omgang, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen til Fædrelandsvennen. Den aktuelle bestemmelsen rammer også den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved å utnytte noens psykiske lidelse eller psykiske utviklingshemming.

- Hvor lang tid skal dette ha pågått?

— Over en lengre periode.

- Kan det sies noe mer om tidshorisonten?

— Over en tid. Det er det eneste vi kan si, fremholder politiadvokaten, som avslår å kommentere saken ytterligere.

Politiet har i tillegg til avhør av den siktede og et dommeravhør av den fornærmede jenta, avhørt en rekke vitner i saken.

Foreløpig ønsker ikke politiet i si noe mer om hvor overgrepene den fornærmede jenta har forklart seg om skal ha funnet sted.