AGDER: I hele høst har det foregått en jakt på «Sørlandets beste forretningsidé». I alt grep 164 sjansen og meldte på sin idé. Av disse kom fagjuryen før jul fram til fem finalister som skal kjempe om hovedgevinsten på hele én million kroner. 19. februar kåres vinneren, og du kan være med på å bestemme hvem det blir.

— Jeg vil oppfordre alle til å gå inn på internettsiden www.sbf.fvn.no å avgi sin stemme. Alle kan stemme en gang på den kandidaten som de ønsker at skal vinne, sier programleder på «Sørlandets beste forretningsidé» og konsulent ved UiA, Hanna Aase, til fvn.no.

For å avgi stemme må du gå inn på videoen av den finalisten du ønsker å stemme på. Nederst til venstre vil det da stå "stem på meg". Dersom du klikker på denne knappen vil din stemme bli registrert med en gang.

Dette er finalistene:

Espen Sørnes (45) . Opprinnelig fra Sandnes, bor nå i Kristiansand. Forretningsidé: Pipemuremaskin.

Se videopresentasjon av Sørnes her

Ole Kristian Mangseth (38) og Gunnar Berg (69) . Fra Kristiansand. Forretningsidé: Tåtesmokk som ikke lekker.

Se videopresentasjon av Mangseth og Berg her

Carl Frithjof Flageborg (42) . Opprinnelig østlending, bosatt på Fevik i Grimstad. Forretningsidé: ”Marine Puller” skal unngå at båter får tau fra slepejoller i propellen.

Se videopresentasjon av Flageborg her

Eivind Hobbesland (20) . Fra Songdalen. Forretningsidé: Har funnet opp en metode for å unngå at elektrikere skal slite på seg belastningslidelser når de trekker kabler.

Se videopresentasjon av Hobbesland her

D ag Røsthe (52) og Karl Erik Lohr (33) . Fra Lyngdal. Forretningsidé: Vil bli ledende i Europa på produksjon og import fra Brasil av acai – det bæret i verden som er rikest på antioksydanter.

Se videopresentasjon av Røsthe og Lohr her

Her kan du se «Sørlandets beste forretningsidé» på fvntv:

Episode 1

Episode 2

Episode 3

Episode 4

Du kan se nye episoder av «Sørlandets beste forretningsidé» på fvntv hver onsdag helt frem til finalen den 19. februar.

Initiativtakere til jakten er Universitetet i Agder, Mediehuset Fædrelandsvennen, Gallion Sørlandets Etablererfond, Innovasjon Norge og Forskningsrådet.