MANDAL: Undersøkelsen er utført av Likestillings— og diskrimineringsombudet og gjelder kommunalt ansatte.

Sør-Varanger trekkes fram som et godt eksempel. Der tjener kvinnene 1,4 prosent mer enn mennene. Mandal derimot, trekkes fram som et dårlig eksempel med 15 prosent høyere lønn for menn enn for kvinner i samme periode. Hele 6,4 prosent over den gjennomsnittlige lønnsforskjellen. Tallene er fra 2007. Overrasket

– Vi må se på undersøkelsen, og se hva vi kan gjøre. Men det er jo lite en kan gjøre over natta, sier ordfører i Mandal, Alf G. Møll (Frp). Han er overrasket over tallene, og synes det er svært uheldig at det er sånn.

– Det er jo et problem i samfunnet generelt. Det kan være enkelte organisasjoner som er dårligere til å forhandle enn andre. Men vårt mål er å bli så bra på likestilling som mulig, sier Møll, og understreker at de ikke vil være dårligst på noe. Spesielt ikke likestilling.

Ulike grunner

En mannlig sykepleier får som oftest ikke mer i lønn enn en kvinnelig sykepleier. Claus Jervell, rådgiver i Likestillings- og diskrimineringsombudet, sier at lønnsforskjellene oftest bunner i en eller flere av disse tre punktene:

Store lønnsforskjeller på ledernivå . Ledere i kvinnedominerte yrker tjene ofte mindre enn ledere i for eksempel tekniske yrker.

Ansatte har ulike høyskolenivå. Kvinnedominerte høyskolegrupper har ofte lavere lønn enn for eksempel ingeniøryrker, som er mannsdominerte.

Skjevhet i organisasjonen. Menn er ofte ledere, mens kvinner arbeider under dem.

– Men for Mandal som har så høye tall, kan det være at det er andre ting som ligger bak, sier Jervell.

Lønnsøkning

Årsaken til at kommunene kontrolleres på diskrimineringsfronten er klar:

– Vi er nødt til å ha tall og fakta på området. Hvis ikke klarer vi ikke å endre noe, og må bare jobbe med holdningsendring. Nå ser vi for eksempel at for Mandal er det kjempeviktig å prioritere likelønn i lønnsoppgjøret, sier Jervell.

Ifølge ombudet ga Grimstad kommune sine kvinnelige ledere 19.000 kroner mer i lønnsøkning enn de mannlige lederne i 2007 for å minske lønnsforskjellene.

– Kanskje er det den måten en må jobbe på, sier Møll, men han vil ikke love gull og grønne skoger:

— Selv om viljen er der, er det ikke alltid evnen er det, sier han og hinter til kommunens budsjetter.