Syv kommuner fra Arendal og østover, samt i Vest-Telemark starter nå aksjonsgruppe for å følge sykehussaken. Fem ordførere skal sitte i gruppa som skal forsvare og kjempe for sykehuset i Arendal, melder NRK.

— Tiden med snill diskusjon er over. Sykehusstyret sier Arendal skal bestå, men det vi ser er at sykehuset ramponeres bit for bit. Dette uærlige spillet vil vi ikke ha lenger, sier Tvedstrand-ordfører Jan Dukene, som skal sitte i aksjonsgruppe sammen med Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen, Gjerstad-ordfører Terje Hagestrand, Åmli-ordfører Tellef Olstad og en ordfører fra Vest-Telemark.

— Men i Kristiansand hevdes det både fra medisinskfaglig og politisk hold at ting kan forsvinne til Oslo, hvis ikke man konsentrerer virksomhet om store fagmiljøer i Kristiansand?

- DAUER FØR VI NÅR FRAM

  • Ja, hører det. Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen har ledet an i en veldig storebror-holdning. Det hjelper ikke folk i Tvedestrand med et flott sykehus i Kristiansand, når vi dauer før vi når fram dit, sier Dukene, som ber vestegdene stå sammen med austegdene i kampen for sykehuset i Arendal.

— Vi vil ikke ta noe fra Kristiansand. Vi kjemper bare for å beholde den tryggheten vi har. Det synes jeg burde være forståelig for de fleste, og noe alle burde kunne støtte, sier han.

For noen år siden samlet fakkeltog over 10.000 mennesker til støtte for sykehuset i Arendal. Nå planlegges nytt i november, og nå skal det busses folk til Arendal fra hele østre Aust-Agder.

— De som tror vi ikke mener alvor, skal se at tiden med diskusjon og tilpasning er over. Dette er ikke noe å diskutere. Vi skal ha fullverdig sykehus i Arendal. Punktum, sier Dukene til Fædrelandsvennen.

FLERE EKSEMPLER

De siste årene er, ifølge Dukene, Arendal sykehus bit for bit bygget ned:

Slagutredningen foreslår å fjerne akuttfunksjonen på nevrologisk avdeling i Arendal, og overføre behandlingen til en avdeling som de tillitsvalgt mener ikke har kompetanse.

Barneavdelingen i Arendal står for tur: akuttfunksjoner fryktes å bli flyttet til Kristiansand.

Akuttilbudet på Øre, nese hals er bygget ned, og i dag er kun dagbehandling i Arendal.

De revmatologiske sengepostene er borte, det finnes bare noe dagbehandling igjen.

Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) flyttes fra Arendal til Lillesand.