KRISTIANSAND: Klokken 1200 i dag sendte Ståle Sigersvold, leder av Nav Kristiansand, ut et brev til samtlige ansatte om at han sier opp sin stilling. Begrunnelsen er at bemanningen er for lav og sykefraværet for høyt til at han vil stå som ansvarlig sjef for dette når også Nav Stat skal inn i samme organisasjon fra nyttår. Han mener det går utover både de ansatte og brukerne av Nav-systemet.

I en pressemelding skriver Tine Krumm Haugen, Hovedtillitsvalgt Felles Organisasjonen Kristiansand:

”Det står respekt av Sigersvold klare standpunkt i forhold til dette og bekrefter bare riktigheten i den opprinnelige ansettelsen av leder for NAV Kristiansand.

Våre fremtidige kollegaer i Nav stat har en uholdbar arbeidssituasjon med reduseringer og innsparinger på vikarbudsjetter som er så kraftige at det ikke er mulig å opprettholde den standarden overfor brukerne som hele samfunnet bør forvente.

Våre medlemmer som skal inn i Nav er dypt bekymret for sine brukere, sine kollegaer og egen fremtidig arbeidssituasjon. FO Kristiansand støtter Ståle Sigersvold i hans avgjørelse og takker han for hans klare signaler og standpunkt på vegen av så vel våre medlemmer som våre brukere.”

Avdelingen som behandler Nav-brukernes søknader i Kristiansand, sliter med et sykefravær på 35 prosent. Det vil gi lengre saksbehandlingstid.

6 av 17 ansatte på «oppfølging individ», som behandlingsavdelingen heter, er sykemeldte. Det er bare tatt inn to vikarer for å erstatte de sykemeldte. Dermed er det fire færre saksbehandlere på jobb.

Dette er brevet i sin helhet:

Til ansatte ved NAV Kristiansand

Etter møte med ledelsen av Nav Vest-Agder og Kristiansand kommune har jeg medelt at jeg trekker meg som leder for NAV Kristiansand. I perioden fram til etablering av NAV Kristiansand i mars 2011, vil jeg ivareta rollen som prosjektleder for etableringen.

Denne beslutningen er en direkte konsekvens av bemanningssituasjonen ved den statlige delen av NAV Kristiansand.

Over flere år har det vært en presset bemanningssituasjon ved Nav Kristiansand. Dette skyldes blant annet lav grunnbemanning sett i forhold til folketallet og stor innpendling til Kristiansand (ca 9500) som ikke er kompensert bemanningsmessig. Det har over flere år kommet bekymringsmeldinger fra ansatte, tillitsvalgte og vernetjeneste om denne situasjonen.

Budsjettet for 2011 forutsetter at den statlige bemanningen ved Nav Kristiansand reduseres med ytterligere 8,9 årsverk i 2011. Etter uttrekk vil den statlige delen av NAV ha en grunnbemanning på 63 stillinger. I tillegg vil det i 2011 ikke gis refusjoner for fødsels— og sykepenger. Dette innebærer at sykemeldte ikke kan erstattes med vikarer. Dette vil være en stor belastning for de ansatte og gå ut over tilbudet til brukere av NAV i Kristiansand.

Jeg har vært prosjektleder for etableringen siden januar 2010 og leder av NAV Kristiansand siden september. I hele denne perioden har jeg gitt tilbakemeldinger til fylkesledelsen om den vanskelige arbeidssituasjonen for ansatte og bekymring for konsekvensene for brukere av NAV. De personellmessige utfordringene er også formidlet gjennom tillitsvalgte og verneapparat. Utfordringene og belastningen for ansatte avspeiles også i den siste medarbeiderundersøkelsen for Nav Kristiansand.

Omdømmet til Nav generelt og tilbakemeldinger fra sentrale samarbeidspartnere lokalt, øker også belastningen for ansatte og påvirker arbeidsmiljøet i negativ retning

Som prosjektleder for etableringen og leder av NAV Kristiansand har jeg påpekt at Nav Kristiansand under etableringsperioden må ha tilstrekkelig bemanning for å kunne gjennomføre etableringsløpet på en forsvarlig måte. Jeg har også etterlyst tilstrekkelig bistand for å kunne gjennomføre etableringen. Jeg har også bedt om at den kritiske situasjonen ved NAV Kristiansand tas opp med øverste ledelse i NAV.

Jeg har ikke lykkes med å få gjennomslag for økte ressurser i forhold til denne situasjonen.

Med dette utgangspunktet er det etter mitt syn ikke et forsvarlig grunnlag for etablering av NAV Kristiansand. Som leder er det min plikt å ivareta både brukere av Nav og ansatte. Med de rammebetingelser som er stilt til utsikt for 2011 fra statlig side kan jeg som leder ikke stå inne for dette.

Jeg beklager sterkt den situasjonen som har oppstått og vil i oppsigelsestiden etter beste evne ivareta den rollen som ligger i rollen som prosjektleder fram til etablering.

Med hilsen

Ståle Sigersvold