FLEKKEFJORD: Den 38 år gamle alenemora klarte, over en periode på nesten et år, å hente ut 1400 tabletter Paralgin Forte, en reseptbelagt, smertelindrende medisin.

Produserte falske dokumenter

Pillene lurte hun jevnlig til seg fra flere ulike apotek i Lister-regionen fra november 2008, frem til hun ble avslørt i november 2009. Kvinnen har fått laget en rekke forfalskede resepter, som hun har benyttet på de ulike apotekene.

Hun har benyttet Apotek 1 i Elvevegen i Kvinesdal, Apotek 1 i Jernbaneveien i Flekkefjord, Apotek 1 i Brogata i Flekkefjord, og Lister Apotek i Alleen i Lyngdal.

Det største enkelttilfellet skriver seg fra apoteket i Jernbaneveien i Flekkefjord, hvor hun i løpet av perioden fra juli til oktober 2009 fikk ut 600 tabletter Paralgin Forte — som inneholder det narkotiske virkestoffet Kodein.

Kvinnen tok også ut 90 tabletter av sovemedisinen Zopiclone fra ulike apotek.

Ble avslørt

Først da hun førsøkte seg på et uttak av 100 Paralgin-tabletter hos Apotek 1 i Stasjonsgata i Lyngdal, 4. november 2009, fattet de ansatte mistanke om at resepten var forfalsket.

Da politiet ble koplet inn i saken, forklarte kvinnen at hun hadde hentet ut tablettene fordi hun var blitt bedt om dette gjennom trusselbrev som jevnlig ble levert i hennes postkasse.

En ukjent person skal ha levert brevene, og krevd at kvinnen la pillene i sin egen postkasse innen to dager.

Kvinnen sier hun ikke har spart på disse brevene, fordi det sto i dem at de skulle brennes.

Sliter med troverdigheten

Dama ble ikke trodd hverken av politi eller Lister tingrett, dette til tross for at flere vitner har bekreftet at kvinnen har fortalt dem om brevene.

Retten baserer sin mistro på flere punkter.

Kvinnen har eksemplevis ikke fortalt noen at hun mottok trusler i disse brevene, noe tingretten finner merkelig.

Man finner det også mistenkelig at hun har brent brevene som kunne bevise hennes uskyld i saken.

Ifølge dommen fra Lister tingrett mener man også at kvinnen har forfalsket et brev hvor den mystiske ukjente truer henne mot å gi opplysninger til politiet.

Retten mener at hele trusselhistorien er lite troverdig - blant annet fordi den innebærer at den ukjente personen måtte ha oppsøkt kvinnens postkasse svært ofte, noe som ville ført til stor fare for å bli avslørt.

De langvarige truslene ville også ha vært en meget alvorlig forbrytelse i forhold til vinningen som kom ut av opplegget, mener retten.

Tingretten mener dermed å kunne fastslå at kvinnen har diktet opp alt sammen, for å bruke tablettene selv.

Flekkefjordskvinnen er på denne bakgrunnen dømt til 100 dager i fengsel.