KRISTIANSAND: — Hei, hvor er dere? Kommer dere snart?

Dårlig organisert

Agnethe Karlsen, leder for Natur og Ungdom i Kristiansand står alene ved Myren Gård i Vågsbygd. Hun snakker i mobilen. Med dårlig skjult desperasjon i stemmen forsøker hun å mane til aksjonslyst. Dagens agenda: Få folk ut av bilen, og inn i bussen.

Et kvarter etter skjema er de samlet, fem medlemmer av Natur og Ungdom. Totalt er det 130 medlemmer i lokallaget i Kristiansand, og oppmøtet fortoner seg heller puslete. Heller ikke har noen av de fremmøtte plakater eller bannere. Ingen roper slagord.

— Joda, vi har nok vært dårlige til å organisere dette, innrømmer Johanne Halvorsen i Natur og Ungdoms studentlag.

- Veldig skuffet

Det er kaldt og vindfullt, og novembermørket har lagt seg over byen. Likevel, Halvorsen syntes oppmøtet til demonstrasjonen var pinlig labert.

— Jeg er veldig skuffa. Samtidig ser jeg nok at det er vår egen feil. Vi skulle ha planlagt bedre, innser hun.

— Hva har dere egentlig gjort for å få folk til å komme?

— Vi har snakket om dette lenge, men kanskje ikke gjort nok konkret i forkant. Vi hadde en event-invitasjon på Facebook, men flere av dem som sa de skulle komme, har ikke møtt opp, beklager Halvorsen.

Ingen politikere kom

Halvorsen hadde i tillegg invitert alle gruppelederne i bystyret i Kristiansand til aksjonen. Ingen av dem kom. Demonstrasjonen sammenfalt nemlig med en befaring til nedleggingstruede Erkleiv skole, hvor mange av bystyremedlemmene stilte opp. Halvorsen tar selvkritikk for at hun la demonstrasjonen til et tidspunkt da de fleste av byens sentrale politikere var opptatt.

— Samtidig synes jeg godt de kunne besvart mailen jeg sendte ut i forkant. Bare to partier har besvart mailen, og de svarene kom først i går, sukker Halvorsen.

Hensikten med dagens aksjon var å sette fokus på alle matpakkekjørerne i Kristiansand.

— Folk må komme seg ut av bilen, og inn i bussen. Dessuten må vi ha billigere buss, som går dit folk skal. Da hadde sure folk sluppet å stange i bilkø for eksempel her på Vågsbygdveien, sier Mathis Marien.