Kristiansand: Stasjonssjef ved Vågsbygd politistasjon, Svein Erik Olsen, bekrefter overfor fvn.no at de hadde gutten i 20-årene inne til avhør tirsdag ettermiddag.

– Han bekrefter å ha vært i kontakt med jenta, men ikke at han har gjort noe straffbart, sier Olsen.

Episoden som skal ha skjedd nær Vågsbygd idrettsplass ved 03-tiden søndag er i polititerminologien kodet som voldtektsforsøk. Gutten bak det angivelige voldtektsforsøket skal være i 20-årene, og en den 19 år gamle Vågsbygd-jenta skal ha kjent litt til fra før, ifølge Olsen. Jenta avga sin forklaring til politiet mandag.

– Hva forklarte hun?

– Hun var på vei og kom så i prat med en type. Han begynte å kysse på henne og holde henne fast. Men da mobiltelefonen hennes begynte å ringe, ble gutten skremt og forsvant fra stedet, opplyser Svein Erik Olsen, som presiserer at han ikke sitter på detaljer i saken.

Ifølge en bekjent av jenta – som vil være anonym – skal den forulempede ha vært på besøk hos sin tante. Der var også hennes foreldre, men de reiste tidligere hjem denne lørdagskvelden. Hun skal ha avtalt med foreldrene å ringe hjem når hun gikk, noe hun også skal ha gjort.

Senere på natten skal faren ha ringt for å høre hvor datteren var, men hun fikk ikke svart da hun ble holdt i fast grep. Hun skrek om hjelp.

Kilden opplyser at gutten er av utenlandsk opprinnelse.

Politistasjonssjef Svein Erik Olsen sier det kan bli aktuelt med nye avhør av gutten i 20-årene.