FLEKKEFJORD: — Jeg skjønner reaksjonene ut fra den vinklingen som dette har fått. Men det var slett ikke min hensikt å såre noen. Saken fikk en helt annen vinkling i Vårt Land enn det jeg trodde, og dermed har denne saken fått en annen dimensjon, sier lensmann Asbjørn Skåland til avisen Agder.

Han har hatt en hektisk helg med mange telefoner etter at han stilte opp i en reportasje i Vårt Land.

— Vi var to som ble plukket ut for å lage den annonsen som sto i Agder fredag. Jeg var en av dem. Da Vårt Land ringte meg ble det snakket om løst og fast. Hovedbudskapet mitt, som jeg også kan stå for ut fra et politifaglig ståsted, er at grunnpilaren i samfunnet er familien. Oppløsning av familien viser at det dessverre blir mer kriminalitet. Men når dette blir fremstilt som at jeg har et homofiendtlig syn, så blir det helt feil, forteller Skåland til avisen, og legger til:

— Jeg har bekjente som lever i partnerskap og som er verdens hyggeligste folk. Men det endrer ikke på mitt syn på at oppløsning av familiestrukturer kan ha en sammenheng med kriminalitet.

Skåland påpeker at han er sterkt imot den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Han angrer heller ikke på at han deltok i annonsen.

— Nei, jeg ble bedt om å være med på den jobben og jeg angrer ikke. Men jeg burde ikke ha kommentert saken ytterligere. Det har blitt mye fokus på det synspunktet vi fremmer og det er forsåvidt greit, svarer Skåland.