HOVDEN: I Breive-heisen er det bare å gå og sette seg i fireseteren med én gang du kommer ned.

Alle vi snakket med på Breive-siden skryter av den nye bakken. Likevel renner folk flest der de alltid har rent, selv om de iblant må stå som sild i tønne i køen.

Marte Johnsen og Silje Myklebust må innrømme at de ikke har vært i Breive ennå.

Gammel vane

— Vi renner vel her av gammel vane. Vi har liksom alltid rent i denne bakken, forteller Marte

Silje tror også noe av grunnen er at de liker å være sammen med mange andre.

— Her det så greit å møtes. Det er bedre å vente på hverandre her, som det er kafé og sånt, sier hun.

— Kanskje det er sånn at folk flest vil være der det er flest folk. Fordi de vil være sammen, tror daglig leder Tom Kvinlog i skisenteret. - Men vi har merket at køen på Hovden siden varierer mye mer nå.Når det er godt vær, er det mange flere som velger å kjøre der. I gråvær holder de fleste seg på Hovden-siden, sier Kvinlog.

Utvidelse planlagt

Til tross for at det er mye ledig kapasitet i Breive, har Hovden skisenter allerede planlagt neste utvidelse av anlegget, om ett eller to år. Nå er det Hovdenut som skal legges for alpinistenes føtter. Et nytt skitrekk vil starte et stykke fra bunnen av Breive, og dra turistene drøyt halvveis til toppen av nuten. Løypelegger Torger Leidal tar oss med på en første omvisning i den kommende traseen.

— Vi har ikke bestemt nøyaktig hvor trekket skal gå, men terrenget her er veldig fint og snøen legger seg tidlig. Det gir muligheten til mange fine løyper, både noen svartmerkede, krevende løyper, og noen som passer til alle.

Daglig leder Kvinlog legger til at det er nødvendig å hele tiden å tilby noe nytt for å kunne konkurrere med de andre store vintersportsstedene.