KRISTIANSAND: Ved 19-tiden onsdag kveld hadde politiet fått inn rundt ti tips i saken.

— Vi har fått inn noen tips, men ingen som gjelder navngitte personer, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Tegningen av voldtektsmannen ble offentliggjort på en pressekonferanse i 13-tiden onsdag.

— Det vil forundre meg veldig om vi ikke vil få inn tips på bakgrunn av tegningen, opplyste Lunde da tegningen ble vist frem under en pressekonferanse onsdag.

Etter å ha mottatt få tips etter voldtekten som fant sted i trappeoppgangen i en boligblokk i Kobberveien natt til lørdag, valgte politiet å offentliggjøre en tegning av den antatte gjerningsmannen på en pressekonferanse.

Tegningen er laget på bakgrunn av kvinnens beskrivelser av voldtektsmannen. Politiet presiserer at det ikke er en fantomtegning, men en beskrivelse av en konkret mann.

Nå ønsker politiet å komme i kontakt med de som kan ha opplysninger og tips om hvem gjerningsmannen kan være.

Tips i saken? Ring politiet på telefon 02800.

Smykke

  • Vi vil først og fremst at folk skal se på helheten og ikke henge seg opp i detaljer som øyne og ansikt, sier Lunde, til fvn.no.

Han trekker imidlertid fram et smykke som gjerningsmannen hadde på seg. Smykket beskrives som et litt kraftig kjede som rakk noe lengre enn til halsgropen.

— På dette kjedet hang det en firkantet medaljong eller lignende, hvor bokstaven "P" var preget inn i materialet. Han hadde også en kraftig beltespenne på seg, hvorav mønsteret er ukjent, sier Lunde.

Under pressekonferansen kom det fram at voldtektsmannen og offeret skal ha hatt en kort ordveksling i forkant av voldtekten. Mannen skal ifølge kvinnen ha snakket sørlandsdialekt.

Jakter på gjerningsmannen

Politiet har brukt de siste dagene til å gjennomføre en dør til dør-aksjon i nabolaget for å sirkle inn gjerningsmannen. Store ressurser er satt av til etterforskningen og etterforskerne kartlegger nå hver minste bevegelse som har blitt foretatt i nabolaget. Så langt har politiet oppsøkt 300 boenheter.

Ifølge politiet kan søket bli utvidet til nærområdene.

— Vi er obs på hvem som bor der, eventuelle venner og bekjente og hvem som vanker i det aktuelle området, sa avsnittsleder Dag Tallaksen til fvn.no tirsdag.

Har sikret seg spor

Kvinnen kom syklende fra Bellevue og gjennom skogen natt til lørdag i tidsrommet klokken 03-04 da hun passerte gjerningsmannen ved vanntårnet ved Dueknipen.

Derfra fulgte gjerningsmannen etter kvinnen fram til boligblokken.

Kort tid etter at kvinnen passerte gjerningsmannen i skogen ble hun brutalt overfalt og voldtatt i trappeoppgangen i boligblokken på Tinnheia.

Politiet har tidligere opplyst at de har gjort kriminaltekniske funn i forbindelse med voldtekten. Politiet har også gått ut med kart over kvinnens bevegelser før voldtekten fant sted i håp om tips

Les også: Passerte voldtektsmannen på vei hjem

Kvinnen har gitt følgende signalement:

  • Gjerningsmannen beskrives som ung, mellom 17 og 22 år

  • Om lag 175 cm høy, normal kroppsbygning

  • Blondt kommunefarget, kort hår, stylet med voks i luggen

  • Utseende er nordisk med glatt, litt gyllen hud i ansiktet

  • Gjerningsmannen hadde på seg en offwhite allværsjakke

  • Under jakken hadde han en mørk bomullsgenser med merket Jean Paul på brystet.

  • Han hadde lyse dongeri-bukser og hvite sko

  • Snakket sørlandsdialekt

Politiet har besøkt 300 boliger

Politiet: Kartlegger samtlige bevegelser

Vil drøfte sikkerheten etter voldtekt

Naboene livredde etter brutal voldtekt

Politiet advarer publikum etter overfallsvoldtekt

Ung kvinne brutalt overfalt og voldtatt