KRISTIANSAND: — I dag har jeg den med meg på byen for å vise den til kameratene mine på Geheb, sier jaktglade Ragnvald Voreland. Den utstoppede svartbjørnen ble skutt på jakt i Canada i 1996, og Voreland fikk den utstoppet før hjemreisen til Norge.

— Tvillingbroren hans endte opp som gulvteppe hjemme i stua, ler venndølen, som nå har utvandret til Kristiansand.

For Voreland var det en drøm som kom i oppfyllelse da han og et par kamerater reiste på bjørnejakt i Canada for 13 år siden.

— Det var noe jeg alltid hadde drømt om, og det var helt utrolig å få oppleve det.

Til sammen skjøt han og kameratene seks svartbjørner på sin reise over Atlanterhavet. Det finnes svært mange svartbjørner i Nord-Amerika, og i Canada ble bestanden i 1995 beregnet til å være på mellom 360.000 og 370.000 dyr.

Populær blandt barna

— Den er veldig populær når barnebarna kommer på besøk, sier Voreland.

Han har også hatt bjørnen med seg på skoler og barnehager rundt om i distriktet. I løpet av intervjuet på Geheb var det mange, både store og små, som ønsket å klappe og se på svartbjørnen. Sakarias Lønseth Ringsbu var en av de som synes det var veldig gøy å se det utstoppede villdyret.

— Wow, den var kul, utbryter 4-åringen med stor begeistring.

Sakarias Lønseth Ringsbu (4) synes det var veldig spennende å se svartbjørnen.

Vil aldri slutte med jakt

Ragnvald Voreland har drevet med jakt siden ungdommen, og har skutt hele 47 elg i løpet av livet. Den siste skjøt han for snaut to år siden. Selv om han nå har passert 80 år har han ingen planer om å slutte med jakta.

— Jeg elsker å jakte, og kommer til å fortsette med det om jeg så må gå med krykker rundt i skogen, sier venndølen entusiastisk.