Foto: Arkivbilde

AGDER: Kristiansen stod på helgens landsmøte i KrFU i bresjen for en gruppe som ikke ville ha homofile inn i sentralstyret.

– Han er sikkert dyktig, men det er irrelevant. Standpunktene hans blokkerer hans kvalifikasjoner, sa Kristiansen om homofile Gaute Brækken, som ble valgt som vara i sentralstyret. Brækken er gift med en mann, og Kristiansen mener dette diskvalifiserer ham.

— Ekstremist

Dette setter sinnet i kok hos Line Vennesland, som var Arbeiderpartiets andrekandidat til stortingsvalget nå i høst. På sin blogg skriver hun at hun er lei Kristiansens konservative utspill.

”Min tålmodighet er slutt. Kristiansen har ingenting i politikken å gjøre når han trår over grenser og lar diskriminerende holdninger ligge til grunn for sine valg. Ekstremister er like i alle former og fasonger, og jeg syns det er på tide å ta et oppgjør med de vi aksepterer fordi de alltid har vært her. Heldigvis er ikke Kristiansen mitt problem fordi han ikke tilhører mitt parti. Og kanskje er dette prisen Krf må betale når de blander politikk og religion.”

”det fins nok intoleranse og for lite raushet i verden til at man kan la ekstremister styre..” skriver Vennesland, under tittelen ”Tenk hvis Kristiansen var muslim”.

”Kristiansen holder en religiøs bok ansvarlig for de ekstremistiske holdningene han nå fremfører. Om det var koranen han viftet med ville vi neppe vært like tolerante” skriver hun.

- Kvalifikasjoner, ikke legning

KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad sa til Fædrelandsvennen før helgen at det nå er på tide at homofile må få gifte seg. Han sa også at legning ikke har noe å si for om vedkommende kan sitte i styret.

— Det er kvalifikasjoner, ikke legning, som avgjør hvem som skal inn i et landsstyre, sa han til Fædrelandsvennen. I tillegg til at to homofile ble valgt inn i styret, gikk KrFU inn for borgerlig vigsel for homofile.

Dette var Kristiansen sterkt uenig i.

— Jeg stemmer imot kandidater som aktivt går inn for å endre politikken vår på dette området, sa han om ekteskapsloven og homofile.

- Ring meg

Debatten om KrFUs valg har gått i diverse medier i helgen. Det har også vært gjenstand for diskusjon på diverse blogger og på Twitter.

— Line er hjertelig velkommen til å ringe meg for å høre hva jeg mener. Hun har ikke fått med seg det jeg har sagt og hvordan jeg har argumentert, sier Steinar Kristiansen til fvn.no.

— Det jeg har sagt er at jeg synes det er feil at en som lever i homofilt samliv kan være i styret. Da sier han indirekte at den nye ekteskapsloven er ok. Det blir helt feil for meg å stemme på en slik kandidat, sier Kristiansen, som sier han hadde en god prat med det nyvalgte sentralstyremedlemmet.

- Vitner om intolreanse

— Jeg synes det er helt greit at Line reagerer som hun gjør. Det er rom for hennes syn i politikken. Jeg vil bare oppfordre henne til å være varsom i forhold til å argumentere politisk og mot person. Det hun gjør vitner om intoleranse, sier Steinar Kristiansen.

Han sier han vil fortsette å kjempe mot bekjennelsesparagrafen. I forhold til borgerlig vigsel, ønsker han å skape to ekteskapsregister.

— Ett for tokjønnede ekteskap, og ett for kjønnsnøytrale. På grunn av at jeg ikke føler meg hjemme i det kjønnsnøytrale registeret. Det handler om å skape et inkluderende samfunn for alle.

— Men det er vel ikke særlig inkluderende å måtte dele registeret?

— Jo, det fører til at det er åpninger for alle og at vi har parallelle ordninger.

Kristiansen sier han jobber videre for sine standpunkt i KrF og KrFU.

— Har du vurdert å skifte parti?

— Nei, jeg trengs i KrF og i KrFU for å skape balanse i regnskapet, sier Kristiansen.