KVINESDAL: – Vi boikottet hele julebordet. Etter et økonomisk uår år som dette fortjener ikke kommunestyret en slik avslutning, sier kommunestyremedlem og leder i Kvinesdal Fremskrittsparti Runar Nilsen.

I går kveld var resten av kommunestyrets representanter med samboere og ektefeller på julebord på Utsikten Hotell. De syv Frp— representantene var alle enige om å droppe julebordet, og synes flere burde ha gjort det samme.

– I begynnelsen av dette året ble vi pålagt å spare. Vi har tre småskoler som har blitt nedlagt på Øye, Feda og Åmotsmarka. Vi har hatt Terra-skandalen, som har kostet kommunen tosifret milliontap, og da vil vi ikke identifisere oss med de signalene et kommunalt julebord gir, sier Nilsen.

Det var på gruppemøtet forrige mandag at partiet bestemte seg for julebordsboikotten. Nilsen sier også at julebordet også ble diskutert i formannskapet, men her ble det enighet om at det skulle arrangeres.

Fædrelandsvennen lyktes ikke å få tak i ordfører Odd Omland (Ap) for en kommentar. Han var på julebord med avslått mobiltelefon.