KRISTIANSAND: — Jeg er forferdelig sinna. Folk kan jo gjøre hva de vil her i landet, sier Miriam Holman (78) til fvn.no, etter at fire polakker som har bedrevet grove tyverier nå er løslatt.

— Nå har jeg reist verden rundt og har aldri blitt frastjålet noe, men så skjer det på togstasjonen i min egen by, sier Holman irritert.

Holman har har vært i Russland, Tyrkia, Spania. Hun har feriert i Lanzarote i 25 år uten å ha opplevd tyverier.

Skulle besøke barn og barnebarn

— Jeg skulle til Oslo å besøke barn og barnebarn. På togstasjonen i Kristiansand ble jeg frastjålet alle pengene, VISA-kort og alle de kortene jeg hadde, samt reiseforsikring, forteller Holman.

Da hun gikk på toget i Kristiansand var det noen som lagde tumulter. Antakelig kom lommetyvene fra hver sin side i vognen for å lage trengsel.

— Da greide de å nappe lommeboken ut av veska. Den var åpen, fordi jeg skulle holde plassbilletten klar.

Senere fikk passasjerene varsel om at de måtte være observante på lommetyver. Da oppdaget hun av tyvene hadde vært på ferde i vesken hennes. Hun sørget for å sperre kredittkortene umiddelbart.

Provosert

Holman er provosert over at tyvene er sluppet løs.

  • De ble jo tatt, men hva hjelper det? Dette er jo forferdelig frustrerende. Det er jo fritt frem i Norge. Jeg synes tyvene burde stilles ut med bilde i avisen så vi kan være oppmerksomme neste gang de opererer, sier Holman.

— Hva mener du om politikerne som ikke har skaffet nok fengselsplasser?

— Det er en skam, for vi må ikke snakke om at vi ikke har penger. Vi har nok penger til å bygge fengsler, understreker Holman.