LYNGDAL: Det bekrefter Magnus Andreassen, politiinspektør og leder for Forvaltningsenheten i Agder politidistrikt overfor fvn.no.

Etter at fengslingsmøtet torsdag ettermiddag er det også klart at mannen varetektsfengsles i 14 dager.

— Frykter for livet

  • Under rettsmøtet mente han at det var et uforholdsmessig stort inngrep. Han mener han selv og familien er utsatt for fare, og kan bli tatt livet av dersom de sendes til Polen, sier mannens forsvarer, Ben Fegran, til fvn.no.

Den 40 år gamle asylsøkeren som inntil i går har vært bosatt i Lyngdal, ble pågrepet og siktet for trusler etter å ha kastet tennvæske på en politimann og seg selv. Han truet deretter med å tenne på. Trusselsituasjonen oppsto etter at han i går fikk beskjed om at han og familien har fått avslag på asylsøknaden.

40-åringen sendes nå direkte til Trandum, et internat for asylsøkere, før han sendes videre til Polen sammen med resten av familien. Dette skjer innen onsdag i neste uke.

Straffeforfølges ikke Politiet har samtidig bestemt seg for å ikke straffeforfølge mannen for branntruslene mot politimannen.

— Det er et spørsmål om en vil la straffesaken gå, eller om en vil uttransportere ham fortest mulig. På bakgrunn av at det vil koste mye å føre straffesak, har vi valgt å sende ham ut av landet. Vi tror det har like stor straffeeffekt, sier Magnus Andreassen.

Grunnen til at familien fra Tsjetsjenia sendes til Polen er fordi det er stedet familien hadde oppholdssted før de søkte asyl i Norge.

Ukjent forklaring.

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hva mannen har forklart om truslene i Lyngdal. Forsvarer Ben Fegran sier imidlertid at mannen følte seg presset.

— Han sier at han var veldig frustrert over sin situasjon, sier Fegran.

Mannen kom til Lyngdal 12. september i fjor.