GRIMSTAD: — Vi ber eventuelle vitner og folk som kjenner igjen beskrivelsen av ransbilen og gjerningsmennene om å melde seg til politiet, oppfordrer etterforskningsleder ved Grimstad politistasjon, Leif Wilhelm Løvik.

Slått ut tenner Det var natt til mandag mellom 01.00 og 01.30 at en 44 år gammel mann fra Grimstad ble overfalt ved Vik øst for Grimstad sentrum. Mannen var på vei hjem fra en bytur da ranerne slo til.

Ifølge politiet skal en bil ha stoppet ved mannen, og ut av bilen kom to menn. Uten å veksle mange ord skal mennene ha slått og sparket løs på mannen så han falt over ende. Deretter skal de ha tatt fra ham lommeboken.

44-åringen fikk slått ut flere tenner som følge av den grove volden, men klarte å gå hjem på egen hånd. Først da han kom til sin egen bolig, kontaktet han politiet.

Tre personer Mannen har gitt følgende beskrivelse av de involverte:

  • Ransmennene satt i en mulig sølvgrå Audi A4 eller A6 stasjonsvogn av nyere dato.

  • Det var en kvinnelig sjåfør med lyst, skulderlangt hår.

  • I bilen satt de to gjerningsmennene som begge anslås å være i 30-årene.

  • Mennene er omkring 165 - 170 centimeter høye.

  • Den ene mannen skal være av asiatisk opprinnelse, og ha skulderlangt mørkt hår

  • Den andre mannen var av nordisk opprinnelse med kort lyst hår.

  • Begge mennene snakket sørlandsdialekt.

Ingen vitner - Mennene stjal 44-åringens lommebok. Bortsett fra denne vinningen, kan vi ikke se at det foreligger noe annet motiv for ugjerningen, sier Løvik.

Ifølge politiet vet ikke 44-åringen hvem gjerningsmennene er. Han skal heller ikke ha vært i kontakt med noen av de involverte tidligere på kvelden.

Ingen vitner har så langt meldt seg for politiet.

— Naturlig nok har det ikke vært mange ute i det aktuelle tidsrommet. Men skulle noen sitte på opplysninger som kan være relevant, må de ta kontakt med politiet, sier etterforskningslederen.